DEREOTLU PEYNİRLİ POĞAÇA
Çay saatleri için tavsiye edebileceğim bir poğaça tarifi...Ben bu kez kalıplarla şekillendirdim...yuvarlak şekil veya herhangi başka bir şekil verebilirsiniz...Dereotu demeti büyükçe olduğundan yarım demet kullandım...küçük demet ise 1 demet kullanabilirsiniz...Böreklik peynir kullanmanızı öneririm...yağlı peynir pişerken çok fazla eriyor...
Diğer Dereotlu Poğaça tarifime buradan bakabilirsiniz.
· MALZEMELER:
· 2 adet yumurta ( 1 sarısı üzerine)
· 1 çay bardağı erimiş tereyağı
· 1 çay bardağı sıvı yağ
· 1 çay bardağı yoğurt
· 1 tatlı kaşığı tuz
· 1 paket kabartma tozu
· aldığı kadar un ( 3,5- 4 su bardağı kadar)
· yarım demet dere otu
· 200 gr kadar böreklik peynir
· Üzeri için:
· Yumurta sarısı- 1 çay kaşığı sıvı yağ
· susam- çörek otu
· YAPILIŞI:
· Yoğurma kabına, erimiş tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı alıp karıştırın.
· Azar azar un tuz ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
· İnce kıyım dere otu ve ezilmiş peynir hamura ekleyip yoğurun. Yoğururken biraz daha un ilave edebilirsiniz.
· Hmauru ikiye bölün ve hafifi unlu tezgahta merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında hmauru açınız.
· İster kurabiye kalıpları yardımıyla ister bardak ile hamuru kesin.
· Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
· Üzerleirne 1 çay kaşığı sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısı sürün.
· Susam ve çörek otu srpin.
· Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "DEREOTLU PEYNİRLİ POĞAÇA"