MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI
Sevgili Özlem Dalgıç Yurtseven'e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz..ellerinize sağlık...
· 1 paket kemalpaşa(50 adet)
· Muhallebi için:
· 1 litre süt
· 1 su bardağı un
· 1,5 su bardağışeker
· 75 gr margarin
· 1 paket vanilya
· YAPILIŞI:
· Kemalpaşayı üzerindeki tarife göre pişirin.
· Dikdörtgen borcama dizin ve soğumaya bırakın.
· Muhallebi için bir tencereye un ve şekeri koyup karıştırıyoruz.Sütü de ekleyip ocağa alın.
· Sürekli karıştırarak göz göz olup kaynayana kadar pisirin.
· Margarini ekleyip eriyene kadar karıştırın.
· Tencereyi ocaktan alıp vanilyayı ekleyip güzelce karıştırın.
· Soğuk kemalpaşaların üzerine eşit bir şekilde yayın.
· Üstüne bolca hindistan cevizi serpip buzdolabında iyice soğuyana kadar bekletin.(Çok tatlı sevmeyenler şekeri azaltabilirler.)
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI"