MUZLU ETİMEK TATLISI ( ÇİFT KATLI)
Ömrü bizim evde çok kısa sürdü :) Muz + karamel = Lezzet
· MALZEMELER:
· 2 paket tuzsuz Etimek
· Muhallebisi için:
· 1 litre süt
· 1 su bardağı toz şeker
· 1 su bardağı un
· 1 yemek kaşığınişasta
· 1 paket vanilya
· 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
· Karameli için:
· 2,5 su bardağı toz şeker
· 2,5 su bardağısıcak su
· birkaç damla limon suyu
· İÇİ İÇİN:
· 3-4 adet muz
· üzeri için:
· Hindistan cevizi
· YAPILIŞI:
Karamel sosu için:
Karamel sosu için:
· Bir tencere veya tavaya şekeri alın , şeker hafif rengi dönünceye kadar eritin. ( Şekerin çok fazla renk almasına izin vermeyin tadı acılaşıyor).
· Sıcak suyu ekleyin. Bu esnada şeker toplanabilir, şeker eriyinceye kadar kaynatın ve limon suyunu ekleyin.
· Kare borcama 1 sıra Etimekleri dizin.
· Üzerine karamel sosun yarısını dökün Etimeklerin üzeri tamamen ıslansın.
· Muhallebisi için, bir tencereyi su ile çalkalayın.( Süt dip tutmaz).
· Tencereye süt, un ve nişastayı alıp çırpın.
· Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
· Göz göz olunca ocaktan alın ve vanilya ile yağı ekleyip çırpın.
· Muhallebinin yarısını Etimeklerin üzerine yayın.
· Üzerine muz dilimlerini sıralayın.
· 2. sıra Etimekleri dizin.
· kalan karemel sos ile üzerlerini iyice ıslatın.
· kalan muhallebiyi üzerine yayın.
· Muz dilimlerini sıralayın.
· Krem şantiyi süt ile çırpıp üstne sürün. ( Ben pasta tarağı ile krem şantiyi şekillendirdim).
· Üzerine arzu ederseniz bolca Hindistan cevizi serpin.
· 1 gece dolapta bekletin.
· Dilimleyerek servis yapın.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "MUZLU ETİMEK TATLISI ( ÇİFT KATLI)"