ÇITIR SOĞAN HALKALARI
Soğan Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir...Farklı bir yorum ile çıtır çıtır nefis soğan halkaları...
· MALZEMELER:
· 2 adet iri boy kuru soğan
· Sosu için:
· 1 çay bardağı maden suyu
· 1 adet yumurta
· 1 çay bardağı un
· 1 çay bardağı nişasta
· yarım çay kaşığı karabiber
· yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
· 1 çay kaşı tepeleme tuz
· Panesi için:
· Galeta unu
· Kızartmak için:
· Sıvı yağ
· YAPILIŞI:
· Bir kasenin içine, un, nişasta, yumurta, maden suyu ve baharatları alıp çırpınız.
· Soğanların kabukların soyunuz.
· Ve her iki başını keseniz.
· Soğanları yarım santim genişliğinde halka halka doğrayınız.
· Halkaların içinden halkaları çıkarınız.
· Her bir halkayı sosun içine batırıp bulayınız.
· Daha sonra galata ununa bulayıp kızgın sıvı yağda nar gibi kızartınız.
· Kızaranları havlu kağıt serilmiş servis tabağına alınız.
· Sıcak servis yapınız.
· AFİYET OLSUN
·
0 Komentar untuk "ÇITIR SOĞAN HALKALARI"