PATATESLİ KAŞARLI POĞAÇA ( KABARTMA TOZLU)
Kıyır kıyır bir poğaça...çay ile birlikte harika bir ikili..kabartma tozu kullanıldıığndan hamuru bekleme süresi yok...arzu ettiğiniz bir iç malzemeyi de kullanabilirsiniz...
· MALZEMELER:
· 1 adet yumurta
· 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı veya margarin
· 1 çay bardağı sıvı yağ
· 1 çay bardağı yoğurt
· 1 tatlı kaşığı tuz
· 1 paket kabartma tozu
· aldığı kadar un ( 3,5 su bardağı kadar un)
· İç malzemesi için:
· 2 adet haşlanmışpatates
· 1 çay bardağı kadar rende kaşar peyniri
· 1 adet kuru soğan
· 1 tatlı kaşığı salça
· tuz
· karabiber
· Üzeri için:
· yumurta sarısı
· 1 çay kaşığı sıvı yağ
· YAPILIŞI:
· İç malzemesi için,haşlanmış patatesi rendeleyin veya ezin.
· Bir tavaya yeteri kadar sıvı yağ alıp ince kıyım doğranmış soğanı soteleyin.
· Salçayı ekleyip 1-2 dakika kavurun.
· Patatesi ilave edip 1 dakika kadar birlikte kavurup baharatlarla tatlandırın.
· Ilındıktan sonra rende kaşarı ekleyip karıştırın.
· Yoğurma kabına eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı alıp karıştırın.
· Tuz, un ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
· Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın.
· Bezeleri elinizle açıp ortasına yeteri kadar iç malzemeden koyunuz ve yarım ay eklinde kapatın.
· İsterseniz uçlarını çatal ile bastırıp kapatınız veya uç kısımdan hafif içeriye doğru elinin yanıyla bastırıp pastane poğaçası şeklinde kapatın.
· Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
· Üzerlerine sıvı yağ ile karıştırıp yumurta sarısı sürün.
· Çatal yardımıyla üzerlerini boydan çizip dekor verin.
· Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "PATATESLİ KAŞARLI POĞAÇA ( KABARTMA TOZLU)"