LAVAŞTA LAHMACUN
Pratik Lahmacun
Kolay lahmacun
Evdeki lavaşı nasıl değerlendirebilirim diye düşündüm ve bu çok pratik lahmacun tarifini denedim...Biz çok beğendik..acılı bol soğanlı nefis oldu...Yanında olmazsa olmazı tabi ki ayran...Ayranı yaparken su yerine maden suyu kullandık...
· MALZEMELER:
· 6-8 adet lavaş ( Tortilla)
· 300 gr kıyma ( Lahmacunluk)
· 1 adet kuru soğan
· 1 yemek kaşığı sıvı yağ
· 1 yemek kaşığı silme domates salçası
· 1 yemek kaşığı silme biber salçası
· 1 adet küçük kırmızı biber
· 2 adet yeşil biber
· 2 adet domates
· 1 diş sarımsak
· 1 tutam maydanoz
· tuz
· karabiber
· pul biber veya isot
· su
· Garnitür için:
· Kuru soğan
· pul biber- tuz
· maydanoz
· limon
· domates
· YAPILIŞI:
· Tüm sebzeleri minicik doğrayın veya robotta çekin.
· Kıyma,salçaları,baharatları ve yağı ekleyip karıştırın.
· Kıymalı harca lavaşın üzerine sürülecek kıvama gelinceye kadar su ilave edin.
· Lavaşı fırın tepsisinin içine alın.
· Üzerine yeteri kadar kıymalı harçtan yayın.
· Önceden ısırılmış 200- 220 derecelik fırının üst rafında pişirin.
· Sıcak servis yapın.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "LAVAŞTA LAHMACUN"