ISPANAKLI İRMİK TATLISI


ISPANAKLI İRMİK TATLISI
Yeşil ve beyazın muhteşem uyumu...


·         MALZEMELER:
·         15-17 yaprak ıspanak
·         1 su bardağı su
·         4 su bardağı süt
·         9 yemek kaşığı irmik
·         8 yemek kaşığı şeker
·         1 paket vanilya
·         KREMASI İÇİN:
·         3 su bardağı süt
·         2 yemek kaşığı un
·         2 yemek kaşığı nişasta
·         1 çay bardağı şeker
·         1 paket vanilya
·         YAPILIŞI:
·         Ispanak yapraklarımızı 1 su bardağı su ile rondoda çekiyoruz.
·         Bir tencereye, sütü, tel süzgeçten geçirdiğimiz ıspanak suyunu, irmiği , şekeri ilave edip koyulaşana kadar pişiriyoruz.
·         Son aşamada vanilyayı ekliyoruz.
·         Orta boy borcamı ıslatıp tatlımızı döküp soğumaya bırakıyoruz.
·         KREMA  malzemelerini orta hararetli ateşte muhallebi kıvamında pütürsüz bir şekilde pişirelim ve ilk sıcaklığı çıktığında tatlımızın üzerine dökelim.
·         Tatlı  soğuduktan sonra dilim dilim kesip servis yapalım.
·         NOT: Krema yerine, vanilyalı puding kullanabilirsiniz

·         NOT: Ben tatlımın üzerine toz antep fıstığı ve pirinç antep fıstığı kullandım.
0 Komentar untuk "ISPANAKLI İRMİK TATLISI"

Back To Top