YAPRAK CİĞER






EDİRNE TAVA (YAPRAK ) CİĞER
Arnavut Ciğeri başta olmak üzere biz ciğeri çok severiz. Edirne bize yakın olduğundan zaman zaman Edirne gezilerimizde mutlaka  Edirne ciğeri yemeği ihmal etmeyiz. Edirne değince akla zaten  Selimiye camii ve Meşhur Edirne tava ciğeri gelir. Ciğeri kasabınızdan alırken mutlaka sinirlerini güzelce temizlettirin ki lokum gibi olsun. Bazı kasaplar ince yaprak gibi kesmiyor, aynı işlemi yapsanız da sonuç başarılı olmuyor :(  Özelliği,  ciğerin mutlaka incecik doğranmasıdır ve kızartma süresinin 2-3 dakikayı geçmemesidir.. Hatta bazen 3 dakika  bile fazla oluyor. Edirne  Tava Ciğerinin özelliğide ciğeri kızarttıktan sonra aynı yağda bir kaç adet çok çok acı biberi kızartıp ciğerin üzerinde servis yapılır.Eğer yanında piyaz yoksa koyu bir cacık ile  de servis edilir.Pilav ve patates kızartmasını biz sevdiğimiz için serviste kullandım.

MALZEMELER:

yarım kilo tercihen Kuzu ciğeri ( Süt dana ciğeri de olabilir.)
yeteri kadar un
tuz
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ
GARNİTÜR İÇİN:
Acı biber ( Bu sefer biberimiz olmadığından kullanmadım )
soğan
limon
pul biber
sumak,tuz
YAPILIŞI:
Ciğeri kasabımıza çok ince yaprak şeklinde doğratalım.1 tatlı kaşığı kadar tuz serpelim ve bir kaseye alıp en az 1-2 saat buzdolabında dinlendirelim. Dinlenen ciğeri yeterince unlayalım. ( Ben tek tek unluyorum.). Ciğeri bir süzgece alalım ve fazla ununu eleyelim Bol kızgın sıvı yağda 2-3 dakika çevirerek kızartalım. havlu kağıt serilmiş tabağa alalım.
Ben yanına soğan salatası yaptım.
2 adet kuru soğanı piyaz şeklinde ( yarım ay) ince kıyım doğradım ve bir kaseye aldım. Üzerine pul biber,sumak, limon suyu,tuz ve bir tutam ince kıyılmış maydanoz le harmanladım.Biz ciğerİn yanında sade pilav sevdiğimizden, sade pilav ve birazda patates kızartması ile servis yaptım. AFİYET OLSUN
NOT: Ciğeri kesinlikle yıkamıyoruz yoksa sertleşir. Dolapta kasede beklettiğimizde kaseye kan süzülüyor. Süzgece aldığımızda ve unladığımızda fazla kanından kurtuluyoruz.
0 Komentar untuk "YAPRAK CİĞER "

Back To Top