PORTAKALLI KEK





PORTAKALLI KEK
Canım kardeşim grip olmuş :( O'na  sevdiği Portakallı Keki yaptım. Kakaolu sevdiğinden hamurun bir kısmına kakao ekledim.Meyveli özellikle taze meyveli kekler hafif olur. Pişerken evi misss gibi portakal kokusu sardı. Portakal mevsimindeyiz deneminizi öneririm :)



MALZEMELER:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 adet portakal ( Suyu ve kabuğu)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un + 2 yemek kaşığı un
YAPILIŞI:
Yumurtaları köpürene dek çırpalım ve şekeri ekleyelim. Boza kıvamı alana kadar mikser yardımıyla çırpalım. Sıvı yağ,süt ve portakal suyunu ilave edip çırpalım. Son olarak vanilya ,un ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım. Orta boy yağlanmış kek kalıbına harcın büyük bir kısmını dökelim. Geriye kalan harcın içine kakaoyu ekleyip çırpalım ve üzerine dökelim. Bir bıçak yardımıyla kakaolu hamurun üzerinden çizikler atalım. Suyunu sıktığımız portakalın kabuğunu minik minik doğrayalım ve kekin üzerine serpelim. Fırını 175 dereceye ayarlayıp hemen keki fırına verelim. İlk 20 dakika  fırın kapağını açmadan pişirelim. Kürdan testi yapıp fırından çıkaralım. Kek soğuduktan sonra kalıbından çıkaralım AFİYET OLSUN
NOT: Arzu ederseniz beyaz hamura hafif unlanmş parça cevizler ekleyebilirsiniz.
NOT: Kakao kullanmayabilirsiniz.
0 Komentar untuk "PORTAKALLI KEK"

Back To Top