BADEMLİ TAZE KAYISI KOMPOSTOSU



BADEMLİ TAZE KAYISI KOMPOSTOSU
Komposto bana hep kır düğünlerini hatılatır...Hani davul zurna ile düğüne gelen davetliler karşılanır...Uzunca  hazırlanmış masalara buyur edilir...Menüde de  genellikle  Tas Kebabı-Pilav ve Komposto olur...Kalabalık ve düğünün  coşkusu ile tatlarına doyum olmaz...
Kuru kayısı,kuru erik ve kuru üzüm kompostosu bizim evde sıkça pişer...Özellikle pilav ile bir bütünlük sağlar..Ben bu defa  taze kayısı kullandım nefis oldu....Kuru kayısı kullanacaksanız önce kayısıyı su ile  biraz kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirip diğer malzemeleri ekleyin ve 5 dakika kadar daha kaynatıp soğumaya bırakınız....
Çubuk tarçın, karanfil ve limon çok ayrı bir aroma katıyor...





MALZEMELER:
Yarım kilo taze kayısı
1,5 su bardağı toz şeker ( Daha az şekerli severler için 1 su bardağı)
1 su bardağı soyulmuş badem
4 adet karanfil
1 adet çubuk tarcın
1-2 adet limon dilimi
3,5 su bardağı su
YAPILIŞI:
Kayısıları güzelce yıkayın ve ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın.
Bir tencereye su ve şekeri alıp kaynatın.
Kaynayan şerbete kayısıları,soyulmuş badem, karanfil, çubuk tarçın ve limon dilimlerini ekleyip 2 dakika kadar kaynatın.( Kayısılar hemen yumuşuyor).
Kompostoyu soğumaya bırakın.(Kayısıların kabukları soyulmuşsa bir çatal yardımıyla alınız).
İyice soğuyan kompostoyu kaselere paylaştırın.
Buz küpleri ile servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
NOT: Bademleri sıcak suyun içinde kabukları yumuşayıncaya kadar bekletin.Kolaylıkla kabuklarının soyulduğunu göreceksiniz.
0 Komentar untuk "BADEMLİ TAZE KAYISI KOMPOSTOSU"

Back To Top