FIRINDA ELMA DİLİM PATATES


FIRINDA ELMA DİLİM PATATES
Patates öyle bir sebze ki girdiği her yere ayrı bir lezzet katıyor...Elma dilim patates kızartmadan çok daha hafif...Hele de patates lezzetliyse yemelere doyum olmuyor...Taze biberiye veya taze kekik de kullanabilirsiniz... çok yakışıyor...


·         MALZEMELER:
·         Patates
·         tuz- kırmızı toz biber-kekik ( Veya sevdiğiniz diğer baharatlar)
·         yeteri kadar sıvı yağ
·         yağlı kağıt
·         YAPILIŞI:
·         Patatesi ister kabuklu ister kabuklarını soyarak kullanabilirsiniz.( Kabuklu kullanacaksanız patatesi iyice fırçalayarak yıkayın).
·         Elma dilimi şeklinde patatesleri  orta kalınlıkta dilimleyin.
·         Çukur bir kabın içine yeteri kadar sıvı yağ, tuz ve baharatları ekleyip, karıştırın.
·         Azar azar patatesleri içine atıp, güzelce bu sosa bulayın.
·        Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 200 derecede patatesler kızarana kadar pişirin.(Yaklaşık 1,5 saat kadar).
·         Sıcak servis yapmanızı öneririm.
·         AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "FIRINDA ELMA DİLİM PATATES"

Back To Top