KABAKLI BÖREK


KABAKLI BÖREK
Kardeşim Semra Çabaz'ın  Meşhur Kabaklı Böreği...Çıtır çıtır...Ellerine sağlık ablacığım...


·         MALZEMELER:
·         4 adet yufka
·         İÇ HARCI İÇİN:
·         4 adet orta boy sakız kabağı
·         yarım  demet maydanoz
·         1 su bardağından az sıvıyağ
·         3 adet yumurta ( 1 sarısı üste sürülecek.)
·         yeteri kadar tuz- karabiber
·         YAPILIŞI:
·         Sakız kabağını yıkayıp, üzerini kazıyın.
·         Kabakları tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğrayın.
·         Maydanozları ince kıyım doğrayıp, kabakla karıştırın.
·          2 yumurta sarısı, tuz ve karabiberi de ekleyip, iç harcı hazırlayın.
·         Büyük  fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayıp, ilk yufkayı düzdünce serin. Üzerini yeteri kadar yağlayın.
·          2. yufkayı parçalara ayırarak  üzeirne koyun ve yağlayın.
·         İç malzemeyi üzerine yayın.
·         3. yufkayıda parçalara ayırıp üzerine serin ve yağlayın.
·         Son yufkayı düzgün bir şekilde böreğin üzerine serin.
·          Yumurtayı bir  çay kaşığı sıvıyağ ile karıştırp, böreğin üzerine sürün ve önceden ısıtılmış , 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
·         AFİYET OLSUN 
0 Komentar untuk "KABAKLI BÖREK"

Back To Top