PİLELİ ( KIRMA ) BÖREK




 PİLELİ ( KIRMA ) BÖREK
Balkan göçmenlerinin çok sık yaptığı lezizi ve pratik bir börek tarifidir...Bende rahmetli kayınvalidemden öğrendim...Bana göre yapımı en kolay böreklerden bir...Hiç zaman almıyor...Kaymak yoksa,3 adet yufkaya, 1 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta ve 1 çay bardağı sıvı ya kullanabilirsiniz....Fakat kaymak apayrı bir tat veriyor...












·         MALZEMELER:
·         3 adet yufka
·         Sosu için:
·         1 adet yumurta
·         1 su bardağı  kaymak ( veya çiğ krema)
·         1 su bardağı  yoğurt
·         1 tutam tuz
·         İç malzemesi için:
·         350 gram böreklik peynir 
·         YAPILIŞI:
·         1. yufkayı tezgaha serin.
·         Yufkanın her yanına  peyniri serpiştirin.
·         Parmaklarınızın ucuyla yufkayı karşılıklı her iki taraftan pile yapar gibi büzüştürün.
·         Bıçak yardımıyla dilimlere kesin.
·         Yağlamış fırın tepsisine sık sık yerleştirin.
·         Diğer 2 yufkaya da aynı işlemi  uygulayın.
·         Bir kabın içinde yoğurt, kaymak,tuz  ve yumurtayı güzelce çırpın.
·         Sosu böreklerin her yanı ıslanacak şekilde üzerine dökün.
·         Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
·         AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "PİLELİ ( KIRMA ) BÖREK"

Back To Top