KARNIYARIK





KARNIYARIK
Yaz aylarının sanıyorum en sık yapılan patlıcan yemeklerindendir....Bizim evde mutlaka ve mutlaka yanına sade pilav ve cacık yapılır...Ben  patlıcanı kızartarak kullanıyorum, tadı bana daha lezzetli geliyor...Kızartma ağır geliyor derseniz, közleyerek veya haşlayarak da patlıcanı kullanabilirsiniz....


·         MALZEMELER:
·         6 adet patlıcan
·         2 adet soğan
·         2  adet domates
·         2-3  adet sivri biber
·         250  gram kıyma
·         3 yemek kaşığı zeytinyağı
·         Tuz
·         Karabiber
·         bir tutam maydanoz
·         1-2 diş sarımsak
·         KIZARTMAK İÇİN
·         Sıvı yağı
·         SOSU İÇİN:
·         1 yemek kaşığı silme salça
·         2 su bardağı sıcak su- tuz

·         ÜZERİ İÇİN:
·         Domates ve biber dilimleri
·         YAPILIŞI:
·         Patlıcanları güzelce yıkayın  ve alacalı ( Çizgili) soyun.
·          Boylamasına ortalarından çok dibe inmeden kesin.
·         Patlıcanların acısının gitmesi için 15 dakika tuzlu suda bekletin.
·         Havlu kağıtla güzelce kurulayıp,bol kızgın sıvı yağda her yüzünü kızartın.
·         Kızaran patlıcanların fazla yağının gitmesi için havlu kağıt serilmiş bir tabağa alın.
·         Bir tencereye zeytinyağını alın  ve ince kıyım doğranmış sarımsak ve soğanları pembeleşene kadar kavurun.
·         Kıymayı ekleyin ve eze eze suyunu çekene kadar kavurun.
·         Minik doğranmış biber ve domatesi ilave edip pişirin. ( Domatesi rende de kullanabilirsiniz).
·         Baharatlarla tatlandırın.
·         İnce kıyım doğranmış maydanozu üzerine serpin ve  ocaktan alın.
·         Patlıcanları bir fırın kabına dizin.
·         2 kaşık yardımıyla her patlıcanın ortasına yeteri kadar kıymalı harçtan yerleştirin.
·         Üzerlerine domates ve biber dilimleri sıralayın.
·         Salça ve tuzu sıcak suda karıştırıp tepsiye dökün.
·         Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında biberler kızarıncaya kadar pişirin.
·         Sıcak servis yapın.

·         AFİYET OLSUN


0 Komentar untuk "KARNIYARIK"

Back To Top