KEK KALIBINDA BÖREK
Hem şık..hem kolay..hem lezzetli bir börek...kıymalı veya ıspanaklı iç malzeme ile de nefis oluyor...yalancı su böreği tadında....
· MALZEMELER:
· 4 adet yufka
· 1 şişe maden suyu ( 200 ml)
· 1 adet yumurta
· 1 su bardağı süt
· yarım su bardağı sıvı yağ
· İçi için:
· Peynir
· maydanoz
· YAPILIŞI:
· İç malzeme için maydanozu ince kıyım doğrayıp peynir ile karıştırınız.
· Sos malzemelerini bir kapta güzelce çırpınız.
· Kek kalıbını yağlayınız.( Ben seramik tabanlı kek kalıbı kullandığımdan yağlamadım).
· 1. yufkayı bütün olarak kek kalıbına yerleştiriniz. Yufkanın kenarlarını dışarı sarkıtınız.
· Yufkanın tam ortasını kek kalıbının orta ölçüsüne göre deliniz.
· Üzerine sos DÖKMEYİNİZ.
· 2. yufkayı ikiye bölünüz.
· Yarım yufkayı sosa bulayıp çıkarınız
· Kek kalıbına yerleştiriniz.
· Diğer yarım yufkayı da sosa bulayıp çıkarınız.
· Kek kalıbına yerleştiriniz.
· Üzerine yeteri kadar iç malzemeden serpiniz.
· Diğer yufkalara da (3. ve 4. yufkaya) aynı işlemi uygulayınız.
· Kenardan sarkan yufkaları pile pile yapıp üzerine kapatınız.
· Kalan sostan yumurta fırçası yardımıyla üzerine sürünüz.
· Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişiriniz.
· Pişen böreği fırından çıkarınız.
· İlk sıcaklığı çıktıktan sonra kalıbını ters çevirerek servis tabağına alınız.
· Dilimleyerek servis yapınz.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "KEK KALIBINDA BÖREK"