BALLI GEMİCİ BÖREĞİ



BALLI GEMİCİ BÖREĞİ NASIL YAPILIR
GEMİCİ BÖREĞİ
GEMİCİ BÖREĞİ TARİFİ
Geçtiğimiz akşam iftar yemeğinde tadına bakıp bayıldığım bu Osmanlı Mutfağına ait böreği hemen denemek istedim...İnternette araştırdım ve Sofra Dergisi' nin tarifini denemeye karar verdim...Sonuç çok başarılı oldu...Tatlı tuzlu arası bir börek tarifi...3 ayrı çeşit peynir kullanılıyor...Yalnız dikkat edilmesi gereken peynirin tadının ekşimsi olmaması....Sıcak sıcak servis edilmesi püf noktası...AFİYET OLSUN

MALZEMELER:
2 adet yufka
4 yemek kaşığı ufalanmış beyaz peynir
4 yemek kaşığı ufalanmış tulum peynir
4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynir
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
Karabiber
1 yumurta
Kızartmak için:
Sıvıyağı
Üzeri için:
Anavarza Bal
YAPILIŞI:
Peynirleri bir kaseye alın.
İçine bezelye ve karabiberi koyup karıştırın.
Yufkaları tezgaha koyun ve ortadan ikiye kesin.
4 adet yarım parça elde ediyoruz.
1. yarım parçayı tezgaha serin.Üzerine yeteri kadar harçtan serpin. Yufkanın ucuna  çırpılmış yumurta sürün.
Diğer parçayı üzerine kapatın. Uç kısma yumurta sürün.
Diğer parçaları da aynı şekilde üzerine serin.
4 katlı bir börek olacak.
Bu 4 katlı yufkayı rulo şeklinde sarın.
Kızartırken açılmaması için rulonun uç kısımlarını da  çırpılmış yumurta sürün.
Rulodan 2 cm kalınlığında parçalar kesin.
Kızartma işlemine gelince, ben böreğin yarısını bol kızgın yağda, diğer yarısını  teflona az yağ koyarak kızarttım.Sonuç, bol yağda kızaran çıtır çıtır oldu , teflonda az yağda kızarttığım daha yumuşak ve şekilleri daha güzel oldu.Tercih sizin.
Börekler sıcakken üzerine bal gezdirin.
Ve sıcak sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "BALLI GEMİCİ BÖREĞİ"

Back To Top