PATLICAN MUSAKKA NASIL YAPILIR





PATLICAN MUSAKKA NASIL YAPILIR
MUSAKKA NASIL YAPILIR
KIYMALI MUSAKKA TARİFİ

Türk mutfağının en sevilen tariflerindendir Patlıcan Musakka...Aynı tarifi kıyma yerine  kuşbaşı et ile de yapabilirsiniz...Yanına sade pilav ve cacık yapmayı unutmayın :)
·         MALZEMELER:
·         4-5 adet kemer patlıcan
·         250 gr kıyma
·         1 adet kuru soğan
·         1 yemek kaşığı domates salçası
·         2 adet domates- 1 diş sarımsak
·         bir tutam maydanoz
·         tuz
·         karabiber
·         2 su bardağı sıcak su
·         Kızartmak için:
·         sıvı yağ
·         YAPILIŞI:
·         Patlıcanları yıkayın ve alacalı soyu,1 parmak kalınlığında halka halka doğrayın.
·         Doğradığınız patlıcanları tuzlu su dolu kaba alın ve acısının çıkması için yarım saat kadar bekletin. Süzüp ve kurulayın.
·         Kızdırılmış bol kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartın.Kızaran patlıcanları fazla yağının alması için havlu kağıt serilmiş tabağa alın. Sıcakken tuzlayın.
·         Bir tencereye tereyağını alın ince kıyım doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Kıymayı ilave edip kıyma suyunu çekinceye kadar eze eze kavurun.
·         Salçayı  ekleyip 1-2 dakika kavurun. Küp halinde doğranmış domatesi ilave edip pişirin.
·         2 su bardağı sıcak suyu ve baharatları ekleyip 1-2 taşım kaynatın.İnce kıyım doğranmış maydanozu  ekleyip karıştırın.
·         Orta boy bir fırın kabına patlıcanları dizin.
·         Üzerine kıymalı harcı yayın.
·         Üste  domates ve biber dilimleri sıralayın.
·         Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20- 25 dakika pişirin.
·         Sıcak servis yapın.
·         AFİYET OLSUN

·         NOT: Arzu ederseniz fırın kabına 1 kat patlıcan 1 kat kıymalı harç olarak  sıralayabilirsiniz.




0 Komentar untuk "PATLICAN MUSAKKA NASIL YAPILIR"

Back To Top