KAKAOLU AY ÇÖREĞİ


 KAKAOLU AY ÇÖREĞİ
Bir çok  Ay Çöreği tarifi  denedim, tecrübeler sonucunda bu tarif ortaya çıktı :) Bir çok pastaneden aldığımız  çöreklerden daha  güzel olduğunu söyleyebilirim. Tarife birebir uyarsanız   sonuç başarılı olacaktır .


  • MALZEMELER:
  • Hamuru için:
  • 125 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • 1 paket instant maya
  • 3- 3,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı şeker ( Tatlı seviyorsanız 2 çay bardağı)
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • ÜZERİ İÇİN:
  • yumurta sarısı
  • file badem
  • İÇİ İÇİN:
  • yarım paketten biraz fazla petübör bisküvi veya  kek
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 2-3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI:



  • Yoğurma kabında önce un ve mayayı karıştıralım. 
  • Ortasını havuz gibi açalım.
  • Buraya, yumurta süt, şeker, mahlep ve yağı alalım, ortadan başlayarak karıştıralım ve  yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Hamurdan  mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım ve yuvarlayalım. ( Ben 16 adet bezeye ayırdım.) HAMURU MAYALANDIRMIYORUZ.




  • İÇİ İÇİN, bisküvileri bir kabın içinde kırıp küçültelim.
  •  Süt, pudra şekeri, üzüm, ceviz, tarçın ve kakaoyu ekleyip güzelce yoğuralım. Lütfen bu esnada tadına bakınız. Şekeri az gelirse ekleyiniz.




  • Her bezeyi tek tek merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açalım.




  • Bir ucuna iç malzemeden az olmayacak şekilde koyalım.



  • Ve rulo şeklinde sarmaya başlayalım.


  • Sardığımız rulonun  her iki ucunu inceltelim ve ortasına bombeli şekil verelim.


  • Her iki ucu hafifce içe doğru kıvırıp ay şekli verelim.


  • Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizelim



  • Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.


  • Ben  üzerini çatalla boydan boya çizip, dekor verdim.


  • Dilerseniz benim gibi üzerine file badem serpebilirsiniz. Hem görüntü olarak şık, hem de ayrı bir tat veriyor.
  • Çöreklerimizi 175 derecelik fırında üzerleri kızarana dek pişirelim.


  • AFİYETLER OLSUN
  • NOT: Çörekleri pişirirken fırın önceden ısıtılmamış olsun.
  • NOT: Evde kalan kekleri bisküvinin yerine kullanıp, değerlendirebilirsiniz.




0 Komentar untuk " KAKAOLU AY ÇÖREĞİ"

Back To Top