KURU KAYISI KURU ÜZÜM HOŞAFI


KURU KAYISI KURU ÜZÜM HOŞAFI
Komposto  tarifi

En sevdiğim hoşaftır kuru kayısı ve kuru üzüm hoşafı... Özellikle pilavın yanına çok yakıştırırım... Hoşafın hem suyu hem de posası  vücut için çok yararlıdır...Elimden geldiğince sık sık kuru meyvelerin hoşafını yapmaya çalışırım...İftar soframdan da eksik etmem... Afiyet olsun...
  • MALZEMELER:
  • 1,5 su bardağı kuru kayısı
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı şeker
  • bir kaç adet karanfil
  • limon suyu
  • YAPILIŞI:
  • Kuru kayısıyı yıkayıp 2 veya 3'e kesin.
  • Kuru üzümleri yıkayıp süsün.
  • Bir tencereye kuru meyveleri ve karanfili  alın ve  hafif yumuşayınca üzerine şekeri ilave edin.
  • Kayısılar yumuşayıp üzümler şişince bir kaç damla  limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • AFİYET OLSUN


0 Komentar untuk " KURU KAYISI KURU ÜZÜM HOŞAFI"

Back To Top