SAKSI KEBABI


SAKSI KEBABI NASIL YAPILIR
SAKSI KEBABI TARİFİ
SAKSI KEBABI
Yaz geldi mi bizim evde patlıcanlı tarifler eksik olmaz... Bu defa bostan patlıcanla Saksı Kebabı yaptım...Görsel olarak tam saksı şeklinde olsun diye patlıcanı soymadım ama arzu ederseniz alacalı soyabilirsiniz...Kuşbaşı et yerine tavuk kuşbaşı kullanabilirsiniz...AFİYET OLSUN
  • MALZEMELER:
  • 2  adet bostan patlıcan
  • 300 gram kuşbaşı et
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet  orta boy domates
  • maydanoz ( Arzuya göre)
  • tuz
  • Karabiber

  • Kızartmak İçin:
  • Sıvı yağ

  • Sosu İçin:
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 su bardağı sıcak su
  • YAPILIŞI:
  • Patlıcanları yıkayıp tam ortadan ikiye kesin,Güzelce oturması için her parçanın tabanını da düz olarak kesin. ve 4 adet patlıcan elde edin
  • Kesik patlıcanların  orta kısmını fazla derin olmamak kaydı ile sebze oyacağı veya  tatlı kaşığı veya  bıçakla oyun.
  • Patlıcanların acı suyunu alması için tuzla suya koyun ve  30 dakika suda bekletin.
  • Sudan çıkardıktan sonra yıkayıp kurulayın.
  • Kızgın yağa atıp arkalı önlü hafifçe kızartın.
  • Soğan ile  biberi yemeklik şekilde doğrayıp az yağda soteleyin.
  • Küçük küçük doğranmış kuşbaşı etleri içine ekleyin, suyunu çekene kadar pişirin.
  • Küp küp şekilde doğradığınız domatesleri de içene ilave edip pişirin.
  • Doğradığınız maydanozu ekleyin.
  • Tuzunu ve baharatlarını ekleyip altını kapatın.
  • Patlıcanların içini hazırladığınız harçla doldurup fırın kabına alın.
  • Bir kabın içinde salçayı iki bardak suda eritin ve  patlıcanların aralarına dökün.
  • Üzerine domates dilimleri koyun.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında pişirin.
  • Sıcak servis yapın.
  • AFİYET OLSUN



0 Komentar untuk "SAKSI KEBABI"

Back To Top