MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI



MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI
KEMALPAŞA TATLISI
Kemalpaşa tatlısını hazır satın aldığımızdan yapımı çok pratik bir tatlıdır....Kemalpaşa tatlısını paketin üzerinde yazan tarife göre hazırlayıp borcama diziyoruz ve üzerine muhallebi döküyoruz...Bu kadar yani :) Afiyet olsun

·         MALZEMELER:
·         1 paket kemalpaşa tatlısı
·         toz şeker
·         Muhallebisi için:
·         1 litre süt
·         2 yemek kaşığı mısır nişastası
·         3 yemek kaşığı un
·         6 yemek kaşığı  toz şeker
·         2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
·         1 paket vanilya
·         Üzeri için:
·         2  çay bardağı Hindistan cevizi
·         YAPILIŞI:
·         Kemal paşa tatlısını paketin üzerindeki tarife göre pişiriniz
·         Ve dikdörtgen borcama alınız.( Ben büyük boy kare borcam kullandım).
·         Soğumaya bırakınız.
·         Bir tencereye süt, nişasta, un ve şekeri alınız.
·         Muhallebi kıvamında göz göz oluncaya kadar pişiriniz.
·         Pişmeye yakın Hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyiniz.
·         Pişen muhallebiyi mikser ile çırpınız.
·         Ve tatlının üzerine dökünüz.
·        Hindistan cevizi ile tatlının üzerini süsleyiniz.
·         AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI"

Back To Top