GÜLLAÇ



GÜLLAÇ NASIL YAPILIR
GÜLLAÇ TARİFİ
GÜLLAÇ
Ramazan sofralarının vazgeçilmezi...Yapımı sadece 5 dakika ...İftar sonrası en hafif tatlı...
MALZEMELER:
8 adet güllaç yaprağı
1 litre YÖRSAN süt
2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı gül suyu
Arası için:
1 kase dövülmüş ceviz- fındık- antep fıstığı
YAPILIŞI:
Süt ve şekeri bir tencereye alın, şeker eriyinceye kadar kaynatın. Gül suyunu ekleyip ılınmaya bırakın. ( Süt sıcak olursa güllaç hamur olur).
Derin bir tepsiye sütün yarısını alın.
Tek tek güllaç yapraklarını  tepsideki süte güzelce bulayıp  servis edeceğiniz tepsiye dizin. Tepsiye dizerken her yaprağın üzerine  yarım kepçe daha süt dökün.
Tepsiye 4 adet güllaç yapraklarını dizdikten sonra  üzerine  ceviz serpin.
Kalan diğer güllaç yapraklarını da aynı işlemden geçirin.
tepside kalan sütü  üzerine dökün ve dinlenmeye bırakın.
Üzerini arzuya göre süsleyin. ( Ben kiraz şekeri, dövülmüş antep fıstığı ve nane yaprakları ile süsledim).
2- 3 saat dinlendikten sonra dilimleyerek servis yapın
AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "GÜLLAÇ"

Back To Top