ETLİ ENGİNAR




ETLİ ENGİNAR ( GİRİT KEBABI)
Bir çoğumuz enginarı, zeytinyağlı , bezelye- havuç veya iç bakla kullanarak yaparız. Etsiz yemek sevmeyenler veya enginarı her şekilde sevenlere mutlaka bu yemeği tavsiye ederim.



MALZEMELER:
6-7 adet temizlenmiş çanak enginar
600 gr iri doğranmış kuzu kuşbaşı
1 çay bardağı zeytinyağı
20- 25 adet arpacık soğan
1 baş sarımsak
1 su bardağı bezelye
yarım demet dereotu
Tuz- karabiber
YAPILIŞI:
Temizlenmiş soğan ve diş sarımsakları 5 dakika kadar zeytinyağında sobeleyelim ve bir kevgir yardımıyla tavadan çıkarıp bir tabağa alalım. Aynı yağa etlerimizi alalım,etler suyunu çekene değin kavuralım.Suyunu çektiğinde yeteri kadar sıcak su koyalım ve etleri iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim.Pişen etlerin üzerine 4 ' e bölünmüş enginarları ve bir tabağa ayırdığımız,soğan ve sarımsakları ,bezelye ve baharatları ilave ederek enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Ocaktan aldığımızda üzerine ince kıyım doğranmış dere otlarını serpelim ve sıcak servis yapalım. AFİYET OLSUN.


0 Komentar untuk "ETLİ ENGİNAR "

Back To Top