UN KURABİYESİ



UN KURABİYESİ

Sizde hangi kurabiyenin aynı etkiyi yaptığını bilemem, fakat bu kurabiye beni geçmişe ta çocukluğuma kadar süren bir yolculuğa sürükledi .... Bir çok arkadaşımın anneleri ve benim annem özellikle doğum günleri menüsünde bu kurabiyeyi yaparlardı...Koca bir tabak  dolusu  bembeyaz , üst üste dizilmiş bol pudra şekerli harika kurabiyeler....


·         MALZEMELER:
·         250 gr oda sıcaklığında tere yağ veya margarin
·          yarım çay bardağı sıvı yağ
·        1 çay bardağı pudra şekeri
·         1 çay bardağı  nişasta
·         1 paket vanilya
·         alabildiğince un ( 4 su bardağı kadar )
·         ÜZERİ İÇİN:Pudra şekeri
·         YAPILIŞI:
·         Yoğurma kabının  içine tereyağı ve pudra şekerini alıp,iyice karıştırınız.
·         Sıvı yağı ekleyiniz..
·         Vanilya ,nişasta ve unu azar azar ekleyiniz..
·         Güzelce yoğurunuz.( Eğer yağınız fazla yumuşamışsa çok az daha un gerekebilir.)
·         Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparp, yuvarlak şekil vereniz.
·         Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla diziniz.
·         Isınmış 160 derecelik fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişiriniz..
·         Soğuduktan sonra tepsiden servis tabağına alınız..
·         Arzuya göre üzerine pudra şekeri serpiniz..
·         AFİYET OLSUN
·         NOT: Kabartma tozu kullanmıyoruz.
·         NOT: Tereyağı ile çok daha başarılı bir un kurabiyesi elde ediyoruz.

0 Komentar untuk "UN KURABİYESİ"

Back To Top