ZEYTİNLİ ÇÖREK



EKMEK HAMURUNDAN ZEYTİNLİ ÇÖREK

Zeytinli çörek tarifim hem çok pratik hem bir o kadar lezzetli ve doyurucudur...Aslında bir nevi zeytinli minik ekmekçikler de diyebiliriz... Özellikle kahvaltılar için güzel bir tariftir... Fırında pişerken evinizi dayanılmaz hoş bir koku kaplayacaktır...


       
·         MALZEMELER:
·         2 adet ekmek hamuru
·         1 su bardağı kadar dilimlenmiş siyah zeytin
·         1 orta boy kuru soğan
·         1 yemek kaşığı tepeleme  kuru nane
·         1 çay bardağı iri kıyım dövülmüş ceviz
·         yarım çay bardağı sıvı yağ
·         gerektiği kadar un
·         ÜZERİ İÇİN:
·         1 yumurta sarısı
·         susam- çörek otu
·         YAPILIŞI:
·         Hamuru bir kaba alın.
·         Soğanları ince ince yemeklik doğrayıp, hamura katın.
·         Zeytin, nane, ceviz ve sıvı yağı da ekleyin.
·         Yoğurmak için çok az un gerekebilir, kıvamına göre ekleyin.
·         Yumuşak bir hamur  yoğurun.
·         Elinize  hafif sıvı yağ sürün.
·         Cevizden biraz daha büyük toplar yapın.
·         Yağlanmış tepsiye aralıklarla sıralayın.
·         Üzerlerine yumurta sarısı sürüp,susam ve çörek otu serpin.
·         Kısa bir süre tepside mayalanmasını bekleyin.
·         180 derecede zerleri kızarıncaya kadar  pişirin.
·         Eğer çörekleriniz sert olmuşsa üzerlerine çok az su serpip ,tepsinin üzerini bir süre için kapatın.( Bu işlem birçok mayalı hamurlar için geçerlidir.)
·         Çöreğiniz pişerken evinize muhteşem bir koku yayılacaktır.
·         AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "ZEYTİNLİ ÇÖREK"

Back To Top