GÜL BAKLAVASI


GÜL BAKLAVASI
Sivaslı Minik Serçe Feyza hanıma tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık:)
HATİCE TEYZENİN EV YEMEKLERİ- SİVAS
MALZEMELER:
Hamuru için:
2 Adet yumurta sarısı
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı eritilmiş tereyağı
2 Paket kabartma tozu
Yarım Adet limon
Aldığı kadar un
AÇMAK İÇİN:
Nişasta
İÇİ İÇİN:
Ceviz
ÜZERİ İÇİN:
2 Su bardağı sıvı yağ
250 gr tereyağı
Antep fıstığı
ŞERBETİ İÇİN:
3 Su bardağı toz şeker
3 bardak su
yarım Limon
YAPILIŞI:
Derin bir kapta karıştırılır. Üzerine yarım limon suyu sıkılır. Alabildiği kadar un eklenerek, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamurdan bezeler elde edilir ve üzeri örtülerek yarım saat dinlendirilir. Un ve nişasta karıştırılıp hamur açılacak tezgaha serpilir. Bezelerimizi tek tek açmaya başlanır. Açılan  1 yufka 4 eşit parçaya bölünür,yani 4 adet üçgen parça elde ediliyor. Üçgenin geniş kısmına bolca iri çekilmiş ceviz konur ve rulo yapılır. Bir ucu içe doğru katlanarak gül böreği şeklinde sarılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Diğer bezelere de aynı işlem yapılır.Üzerine erimiş tereyağı ve sıvı yağ gezdirilip 250 dereceye ayarlanan fırında pişmeye bırakılır.ŞERBETİ İÇİN;Diğer tarafta ayrı bir tencerede; 3 su bardağı toz şeker, 3 bardak su ve birkaç damla limon suyu karıştırılır ve sıkılan limon, kabuğu ile birlikte tencereye atılır. Kısık ateşte ağır ağır kaynatılıp, koyu kıvamlı bir şerbet elde edilir. Ilıdıktan sonra, ılık olan tatlının üzerine gezdirilir. Son olarak üzeri antep fıstığı ile süslenip servis yapılır.AFİYET OLSUN


0 Komentar untuk "GÜL BAKLAVASI"

Back To Top