MISIR GEVREKLİ TAVUK




MISIR GEVREKLİ TAVUK
Dışı çıtır içi yumuşak bir tavuk denemek ister misiniz?



MALZEMELER:
2 adet tavuk göğsü
( 1 parmaktan daha kalın şekilde fileto halinde hazırlanıp, cep açılmış olmalı.)
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
200- 250 gr kadar mantar
1 çay bardağı bezelye
1 adet havuç
1 adet patates
1-2 kök ıspanak
1 adet kuru soğan
tuz- karabiber- pul biber- sıvıyağ
ÜZERİ ÇİN:
2 adet yumurta
yeterince un
1,5 su bardağı mısır gevreği
1 çay bardağı çekilmş fındık
KIZARTMAK İÇİN
Sıvıyağ
YAPILIŞI:


Tavuk etlerinin her birini enlemesine cep gibi keselim.İnce kıyım doğranmış soğanı az sıvıyağda pembeleştirelim.Tavla zarı büyüklüğünde mantar, havuç ve patatesi doğrayalım.Pembeleşen soğana havuç,patates ve mantarı ekleyerek kavuralım. Ispanaklarıda ince kıyım doğrayarak harcımıza ekleyip kavuralım. Haşlanmış bezelyeyi ekleyelim,baharatları ilave edelim. ve ocaktan alalım

.Fileto şeklide kesilmiş ve cep açılmış  tavukların her birinin içine yeteri kadar iç malzememizden koyalım ve kürdanla ağzını tutturalım.Baharatları ve sıvı yağını karıştırıp tavukları bu karışıma  bulayalım. ve fırın kabına alarak ısınmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirelim ve fırında çıkaralım
.Her bir tavuğu önce çırpılmış yumurtaya,

Sonra una,

ve daha sonra 1,5 su bardağı  mısır gevreği- çekilmiş fındık karışımına bulayalım.
Son olarak kızgın sıvı yağda nar gibi olana değin kızartalım. Sıcak servis yapalım. AFİYET OLSUN
-->
0 Komentar untuk "MISIR GEVREKLİ TAVUK"

Back To Top