VİŞNELİ KALP PASTA




Eşimin doğum günü için yaptığım kalp pastam :) <3
VİŞNELİ PASTA




PANDİSPANYA MALZEMELERİ:
6 adet yumurta
6 çorba kaşığı toz şeker
6 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
( Kakaolu pandispanya yapmak isteyenler 2 çorba kaşığı kakao kullanabilirler.)
KREMASI İÇİN:
1,5 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tere yağ
( Kremayı çikolatalı yapmak isteyenler 1 paket ( 80 gr ) Bitter çikolatayı tere yağ yerine kullanabilirler.)
Kremayı orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak ,muhallebi kıvamında pişirip, soğutun.
1paket beyaz kremşanti -yarım su bardağı süt ile çırpıp, buzdolabında bekletin
1 paket orman meyveli krem şanti- yarım su bardağı süt ile çırpıp, buzdolabında bekletin.
ISLATMAK İÇİN:1 çay bardağı süt ile 1 tatlı kaşığı şekeri karıştırın.
ÜZERİ İÇİN: VİŞNE JÖLESİ. Evinizde vişne varsa 1 su bardağından biraz az vişneyi, 1 çay bardağı şeker , 2 tatlı kaşığı nişasta ve 1 su bardağı su ile koyulaşana değin kaynatın.
iÇ MALZEMESİ: Vişne ve parça çikolata
YAPILIŞI:
Yumurta akını ve sarısını ayırın. Çukur bir kapta akları mikser yardımıyla kar kıvamı alacak şekilde çırpın. Aklar mikserin bıçaklarından akmayacak kıvamda olmalıdır.Azar azar şekeri ekleyip, çırpın. Yumurta sarılarını tahta kaşıkla tek tek yedirerek ilave edin. Akların havalarının sönmemesi için nazikçe alttan üste doğru karıştırın.Nişastayı katın. un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip, yine tahta kaşık l hep aynı yönde alttan üste doğru karıştırın. Çemberli kalıbın tabanını yağlı kağıt serin. Yan duvarlarını margarin ile yağlayın.Harcı döküp, orta kısmı , piştiğinde tepe gibi olmaması için yavaşça kenarlara doğru itin.170 C de ilk 20 dakika fırın kapağını hiç açmadan pişirin. Soğuduktan sonra keki 2 veya 3 ' e bölün.
Kekin ilk parçasını servis tabağına alıp, üzerini şekerli su ile ıslatıp, her yanını eşit kaplayacak şekilde kremayı sürün. Meyve ve çikolatayı koyun. Üzerini kapatacağımız diğer parçayı da şekerli su ile ıslatıp, kapatalım. üzerini beyaz krem şanti ile düzgünce kapatalım. Pastanın ortasına kalp kalıp koyup,içine vişne jölesini koyun.Sıkma torbasına çiçek şeklindeki ucu takın.Bir sıra orman meyveli krem şanti, 1 sıra beyaz krem şanti ile çiçek şeklinde dekorlar verin. Çiçeklerin üzerine yenilebilen inciler koyun. Buzdolabında 1 gece bekletip, servis yapın.
Bu pandispanyanın tarifini her çeşit pastada kullanabilirsiniz. Örneğin, 4 yumurtalı ya da 8 yumurtalı yapacaksanız, un ve şeker oranında 4 veya 8 olarak kullanmalısınız. Pastanın üzerini çeşitli meyvelerle de kaplayıp, üzerine tart jölesi sürebilirsiniz. Tart jölesini üzerindeki tarife göre pişirip, sıcakken fırça yardımı ile meyvelerin üzerine sürünüz. AFİYET OLSUN


0 Komentar untuk "VİŞNELİ KALP PASTA"

Back To Top