DONUT







 DONUT
Amerikalıların Donut' u. Bizim Lokma tatlımıza biraz benziyor,;biz üzerine şerbet döküyoruz veya toz şeker serpiyoruz. Amanların Berliner' ine de benziyor. Çok hafif bir tatlı. Yapımı kolay ve zevkli. 25 adet civarında çıkıyor. Üzerine dilediğiniz sosu ,şekerlemeler, fındık, antep fıstığı veya pudra şekeri serpebilirsiniz


MALZEMELER:
3 su bardağı un
yarım çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
yarım çay bardağından az sıvı yağ
20 gr. Yuva yaş maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
2 adet yumurta
İÇİ ÇİN:
1 su bardağı marmelat
ÜZERİ İÇİN.
2 paket Bitter çikolata
ve renkli şekerlemeler
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ
.
 YAPILIŞI:
Karıştırma kabına unu döküp ortasını havuz gibi açıyoruz. Unun üzerine toz şekeri ve tuzu serpip,ortasına da mayayı,ılık sütü,ılık suyu ve yumurtayı kırıyoruz.Önce havuzun içindekileri karıştırıyoruz ve unu yavaş yavaş içeriye doğru alarak 4-5 dakika güzelce yoğuruyoruz. Eğer yumurtalar büyükse belki çok az daha un gerekebilir. Hamurun kıvamı kulak memesinden biraz daha yumuşak olmalıdır. Hamuru mayalanması için üzerini örterek ılık bir ortamda bekletiyoruz. Mayalanan hamuru hafif unlu zeminde merdane yardımıyla kurşun kalem kalınlığında açalım
  Su bardağı ile keselim.
 Ortasına delikleri ben krema torbasının ucuna taktığımız metal aparatı kullanarak açtım, Küçük bir kapak yardımıyada açabiirsiniz
 Bol kızgın yağda hamurları kızartalım.Yalnız kızartırken başından ayrılmayınız, kızarması 1 dakika sürmüyor.
 Kızaranları havlu kağıt serilmiş servis tabağına alalım.
 Ilındıktan sonra içine bir ucundan delik açıp şanti torbasıyla marmelat sıkıyoruz.

Daha sonra benmari usulü eritilmiş çikolataya bir yüzünü buluyoruz.Servis tabağına alıp,servis yapabilirsiniz AFİYET OLSUN
NOT: Donutların üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz veya beyaz çikolataya bulayabilirsiniz. Ve üzerine renkli şekerlemeler, antep fıstığı veya boncuklarla süsleyebilirsiniz.
NOT: Donutların üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz veya beyaz çikolataya
0 Komentar untuk "DONUT"

Back To Top