HİNDİ DOLMASI




HİNDİ DOLMASI
Büyükçekmece Belediyesi Davet Yemekleri Eğitmeni sevgili Serpil Öner 'den  leziz bir  Hindi Dolması tarifi. Teşekkür ederiz; ellerinize sağlık ..

·         MALZEMELER:
·          1 adet hindi (orta boy)
·         Marina  malzemesi:
·         1 çorba kaşığı elma sirkesi (Veya 1 fincan  beyaz şarap).
·         3 çorba kaşığı bal
·         1 çay bardağı zeytinyağı
·         1 adet limon (ince rendelenmiş)
·         2 adet nar
·         1 tatlı kaşığı tane karabiber
·         150 gr tereyağı.
·         İÇ MALZEMESİ:
·         3 çay bardağı zeytinyağı
·         2 adet soğan (minik küpler halinde doğranmış)
·         1 su bardağı kuş üzümü
·         2 çay bardağı su
·         1 su bardağı jülyen doğranmış kayısı
·         1 kg. kestane (közde pişmiş)
·         2 su bardağı badem (beyazlatılmış)
·         YAPILIŞI:
·          Hindi, limon rendesi 1 fincan beyaz şarap ya da 1 çorba kaşığı elma sirkesi,3  çorba kaşığı bal ve tane karabiberlerle birlikte önce düdüklü tencerede biraz pişirelim.
·         Dağılmadan pişmesine ara vererek düdüklü tencereden çıkaralım. ( Şarap piştiğinde alkol uçuyor.)
·         İç malzemenin yapılışı:
·         2 çay bardağı zeytinyağında soğanı yumuşayıncaya kadar soteleyelim.
·         2 çay bardağı su, kestane, kayısı, badem, tuz ve karabiberi ekleyerek 5 dakika pişirelim. Hindinin içini dolduralım, (ya da iç pilavla içini dolduralım.)
·         HİNDİNİN ÜZERİ İÇİN:
·         2 çorba kaşığı
·         2 çorba kaşığı zeytinyağı
·         birkaç damla limonsuyu
·         tuz ve karabiber
·         Tüm malzemeyi çırparak hindinin üzerine bolca sürelim ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim.
·         180 derece fırında nar gibi kızartalım.
·         Süslemek için ayırdığımız nar taneleri, kayısılar ve bademlerle süsleyerek servis yapalım.
·         İÇ PİLAV
·         MALZEMELER:
·         3 su bardağı baldo pirinç
·         3-4 adet kuru soğan
·         1 çay bardağı dolmalık fıstık
·         1 çay bardağı kuş üzümü
·         yarım demet maydanoz
·         yarım demet dereotu
·         yeterince tuz- karabiber-yenibahar-nane-tarçın
·         3 su bardağı sıcak su
·         yeterince sıvı yağı
·         YAPILIŞI
·         Pirinçleri tuzlu ılık suda 15 dakika kadar bekletelim.
·          İnce kıyım doğranmış soğanı ve fıstıkları sıvı yağda pembeleşene değin kavuralım.
·         Pirinçleri ilave edelim ve tane tane olana kadar kavuralım.
·         Üzüm ve baharatları ekleyelim.
·         Sıcak suyu ekleyelim.önce yüksek ateşte birkaç dakika pişirelim daha sonra altını kısalım.
·          Suyunu çekince ince kıyım doğranmış maydanoz ve dereotunu ilave edelim. ve pilavımızı demlenmeye bırakalım.
·         NOT. Aynı yöntemle Tavuk Dolması yapabilirsiniz.
·         NOT: Dilerseniz ciğeri kızartıp ekleyebilirsiniz.
0 Komentar untuk "HİNDİ DOLMASI"

Back To Top