HAMSİ TAVA



 HAMSİ TAVA
Kış aylarında Pazar günleri. sıkça yaptığım bir tariftir. Yapımı zaman almayan lezzetine doyum olmayan bu HAMSİ TAVANIN yanında  , fırında elma dilim patates ve bol yeşillikli salata çok yakışıyor.




      ·        MALZEMELER:
·         Hamsi
·         mısır unu
·         tuz
·         sıvıyağı
·         YAPILIŞI:


·         Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını temizleyip, güzelce yıkayalım. ( Kafasını seviyorsanız kalabilir.)
·         Kurutalım.
·         Önce yeteri kadar tuzlayıp tek tek mısır ununa bulayalım.

·          Hamsi tavası yoksa teflon tavaya 1- 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağını alalım ve kızdıralım .
·          Hamsileri kuyrukları ortaya gelecek şekilde yıldız şeklinde dizelim..
·         Orta hararetli ateşte alt tarafı kızarıncaya kadar pişirelim.
·          Daha sonra düz bir kapağı üzerine kapatıp şekillerini bozmadan hamsiler alt üst ederek pişirelim.
·         Yağı azalmışsa ilave edip diğer tarafı da kızarınca yine şeklini bozmadan  servis tabağına alalım.
·         Sıcak servis yapalım.

·         AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "HAMSİ TAVA"

Back To Top