ELMALI KURABİYE




ELMALI KURABİYE
Elmalı kurabiye benim vazgeçemediğim tatlardan biridir. Bu tarif kıyır kıyır bir elmalı kurabiyedir. Kaldıkça daha da güzelleşenlerden. Kardeşlerime kalmaya gittiğimde yapıp götürdüm, kahve  ve çayın  yanında harika oldu :) Hatta minik kedimiz Fadik bile bayıldı, tabaklarımızı  ondan zor kaçırdık <3

MALZEMELER:
125 gr. tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un (3,5 4 su bardağı civarında)
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
3- 4 adet elma
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
arzuya göre ceviz içi
ÜZERİ ÇİN:
Pudra şekeri
YAPILIŞI:
Elmaların kabuklarını soyup rendenin kalın tarafıyla rendeleyelim. Üzerine şekeri ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Tarçını ekleyelim Dilerseniz ceviz içini ilave edebilirsiniz.
Yoğurma kabına , tereyağını ve pudra şekerini alalım, güzelce karıştıralım. Sıvı yağ, yumurta ve yoğurda da ekleyip karıştırmaya devam edelim. Nişasta vanilya, kabartma tozu ve azar azar unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
Hamuru ikiye bölelim. Hafif unlu zeminde merdane yardımıyla hamuru çok kalın olamayacak şekilde açalım.Açtığımız hamuru 4 'e bölelim. Daha sonra dilediğimiz büyüklükte sigara böreği keser gibi keselim. Geniş uca yeteri kadar iç malzemeden koyup rulo şeklinde saralım.Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizelim. Önceden ısıtılmış ılık fırında 170 derecede üzerleri hafif pembe olana kadar pişirelim. Fırından çıkarıp soğuduktan sonra üzerlerine bolca pudra şekeri dökelim. AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "ELMALI KURABİYE"

Back To Top