MANTAR MANTISI


MANTAR MANTISI
 Mantar Mantısını bir çoğumuzun denemediğini sanıyorum... Böyle bir lezzet nasıl anlatılır ki bilmiyorum. Denediğimde bende böyle bir sonuçla karşılaşacağımı beklemiyordum... Bizler çok beğendik... Kendinize ve misafirlerinize mutlaka yapmanızı öneririm...Servis tabağında da çok şık duruyor...Ekmekle yemenizi tavsiye ederim:)  Diğer tariflerimi MANTILAR  başlığı altında görebilirsiniz.

·          MALZEMELER:
·          300 gr. orta boy kültür mantarı
·          100- 150 gr kıyma
·          1 adet kuru soğan
·          1 adet domates
·          2 diş sarımsak
·          2 çorba kaşığı sıvı yağ
·          1 tatlı kaşığı salça
·          tuz- karabiber
·          ÜZERİ İÇİN:
·          5-6 çorba kaşığı süzme yoğurt ( veya normal yoğurt)
·          sarımsak
·          tuz
·          SOSU İÇİN:
·          tereyağı
·          pul biber
·          nane
·          YAPILIŞI:
·          Bir tencereye yağı alalım ve ince kıyılmış soğanları pembeleşen değin kavuralım.
·          Kıymayı ekleyelim,eze eze suyunu çekene değin kavuralım.
·          Minik doğranmış domatesi, salçayı ve baharatları ekleyerek pişirelim.
·          Mantarları yıkayalım ve saplarını koparalım.
·          Mantarların içlerini temizleyelim.
·          Her mantarın içine yeteri kadar kıymalı harçtan koyalım ve yağlanmış fırın kabına dizelim.
·          200 derecede mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
·         Servis tabağına alalım ve tek tek mantarların üzerine dökelim.
·          Tereyağın da pul biber ve naneyi yakıp yoğurdun üzerine gezdirelim.
·          SICAK SERVİS YAPALIM. AFİYET OLSUN
·          NOT: Arzu ederseniz kıymalı harca 1 domates ekleyebilirsiniz.

·          NOT: Mantarları orta boy ve yan duvarları çok kalın olmayanları tercih ediniz.
0 Komentar untuk "MANTAR MANTISI"

Back To Top