KAHVALTILIK EKMEK ( Bayat ekmek ile)






KAHVALTILIK  EKMEK
Bayat  ekmekleri değerlendirmenin lezzetli başka bir yolu. Ve aynı  zamanda  kalmış, ufalanmış peynirlerin elbette. Yapımı çok pratik. Çocukların kahvaltıları içinde uygun bir tarif. Tek bir dilim ekmeğin üzerinde birçok besin değeri.

MALZEMELER
Dilim bayat ekmek
1 adet yumurta
Bir parça beyaz peynir veya lor
1 adet közlenmiş kırmızı biber
bir parça kaşar peyniri
karabiber- kırmızı toz biber
arzuya göre sucuk- salam- sosis- yeşil biber- dilim zeytin
YAPILIŞI:
Ekmekleri fırın tepsisine dizelim.
Üzerlerine yeteri kadar tereyağı sürelim. ( Margarin veya zeytin yağda olabilir. Veya hiç yağ kullanmayabilirsiniz.)
Bir kabın içine peyniri alalım ve ezelim İçine yumurta ve baharatları ekleyip karıştıralım.
Ekmeklerin üzerine yeteri kadar peynir karışımını sürelim.
Kırmızı biberi minik minik doğrayalım ve ekmeklerin üzerine paylaştıralım.
 Bu kısma dilediğiniz ekstra malzemeleri ekleyebilirsiniz.
En üstüne dilim kaşar peynirini koyalım ve ısınmış 200 derecelik fırında peynirler eriyinceye kadar pişirelim. Sıcak servis yapalım. AFİYET OLSUN
Ben bu tarifte  http://www.firintepsisi.com/asp/product/2/Seramitok-Midi-Firin-Tepsi kullandım.
0 Komentar untuk "KAHVALTILIK EKMEK ( Bayat ekmek ile)"

Back To Top