BEŞAMEL SOSLU TAVUKLU BÖREK




 BEŞAMEL SOSLU TAVUKLU BÖREK
Tavuklu börek
Galeta Unlu Tavuklu Börek

Dışı çıtır...içi yumuşak nefis bir börek..ben 2 adet yufka kullandım...yufkalar büyük olduğundan 16 parçaya kestim...daha fazla yapmak isterseniz ölçüleri aynı oranda artırabilirsiniz... sıcakken ayrı bir lezzet fakat soğuduğunda da aynı tadı muhafaza ediyor...akşamdan hazırlayıp üzerini örterek sabah su ve galeta ununa bulayıp pişirebilirsiniz... lütfen deneyiniz...



·         MALZEMELER:
·         2 adet yufka
·         1  adet haşlanmış tavuk göğsü  veya 2 adet kalça
·         tuz- karabiber
·         Beşamel sos için:
·         1 yemek kaşığı  tereyağı
·         1 yemek kaşığı un
·         1 su bardağı soğuk süt
·         tuz
·         Sosu için:
·         yarım çay bardağı su
·         yarım çay bardağı sıvı yağ
·         Üzeri için:
·         1 kase su
·         1 kase galeta unu
·         YAPILIŞI:
·         Beşamel sos için:
·         Bir tencereye tereyağı alıp eritiniz.
·         Unu ekleyip 2-3 dakika  un kokusu çıkana kadar  topaklanmasına fırsat vermeden karıştırarak kısık ateşte kavurunuz.
·         Azar azar soğuk sütü ekleyip muhallebi kıvamında pişrip, tuzu ekleyiniz.
·         Haşlanmış tavukları didikleyip, tuz ve karabiberle tatlandırın ve beşamel sos ile karıştırınız. 
·         Tezgaha 1. yufkayı seriniz.
·         Üzerine su ve sıvı yağ karışımından oluşan sosu yeteri kadar sürünüz.
·         2. yufkayı üzerine seriniz.
·         Kalan sosu üzerine sürünüz.
·         Yufkaları sigara böreği keser gibi kesiniz.
·         Yufkaların büyüklüğüne göre 12 veya 16 parçaya kesiniz.
·         Her bir parçanın  geniş ucuna yeteri kadar iç mazlemeden koyunuz
·         Kenarları hafifçe içe katlayınız.
·         ve rulo şeklinde sarınız.
·         Bir kasenin içine su, bir kasenin içine galeta unu koyunuz.
·         Börekleri önce  her tarafını suya sokunuz.
·         Daha sonra tamamen galeta ununa bulayınız.
·         Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fıırn tepsisine diziniz.
·         Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriniz.
·         Sıcak servis yapınız.
·         AFİYET OLSUN














0 Komentar untuk "BEŞAMEL SOSLU TAVUKLU BÖREK"

Back To Top