DEREOTLU POĞAÇA


DEREOTLU POĞAÇA NASIL YAPILIR

Yapımı zaman almayan kıyır kıyır bir poğaçadır...tarife yarım demet dere otu yazdım ama daha fazla veya daha az da kullanabilirsiniz.. hatta 1 tatlı kaşığı mahlep ekleyebilirsiniz...


      ·         MALZEMELER:
·         100 gr tereyağı veya margarin (Oda sıcaklığında )
·         1 adet yumurta
·         1 çay bardağı yoğurt
·         1 çay bardağı sıvı yağ
·         1 tatlı kaşığı toz şeker
·         1,5 tatlı kaşığı tuz ( Peynir tuzlu ise daha az kullanınız).
·         1 paket kabartma tozu
·         yarım demet dereotu
·         aldığı kadar un ( 4 su bardağı kadar)
·         İç malzemesi için:
·         Beyaz peynir
·         Üzeri için:
·         yumurta sarısı
·         susam- çörek otu
·         YAPILIŞI:
·         Yoğurma kabına, tereyağı,sıvı yağ, yumurta ve yoğurdu alıp karıştırın.
·         İnce kıyım doğranmış dereotunu ekleyin.
·         Un,şeker, tuz ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
·         Hamurdan mandalina büyüklünde bezeler yapın. (Ben 18 adet beze yaptım).
·         bezeleri avuç içinde açıp içine yeteri kadar peynir koyup kapatın ve yuvarlayın.
·         Yağlanmış fırın tepsisine aralıklara dizin.
·         Üzerlerine bolca yumurta sarısı sürün.
·         Susam ve çörek otu serpin.
·         Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
·         AFİYET OLSUN





0 Komentar untuk "DEREOTLU POĞAÇA"

Back To Top