YANARDAĞ PASTASI





YANARDAĞ PASTASI
Sevgili Aynur Günaydın a tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz..ellerinize sağlık..


MALZEMELER:
1 adet kakaolu veya sade  pasta tabanı
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
2 adet muz
1 paket eti negro ( veya petibör bisküvi veya cici bebe)
fındık
Islatmak için 1 çay bardağı kadar süt
Üzeri için:
meyve sosu
veya reçel
nar taneleri
YAPILIŞI:
Servis tabağına  pasta tabanından 1 tanesini yerleştiriniz.
Diğer parçayı 8 eşit üçgene kesiniz.( Sigara böreği keser gibi ).
Krem şantiyi süt ile çırpınız.
Krem şantinin içine  parçalara bölünmüş negro ve kestiğimiz 8 parçanın bir dilimini küçük küp şeklinde doğrayıp ekleyiniz.
Dilimlenmiş  muz dilimleri ve iri kıyım doğranmış fındığı ilave ediniz,
Servis tabağındaki pasta tabanını ister süt ile ister nescafeli süt ile ıslatınız.
Hazırlanan kremayı pasta tabanının üzerine tepeleme şeklinde yerleştiriniz.
Kalan 7 dilim keki  de hafif ıslatınız.
Kremanın üzerine dilimleri yerleştiriniz.
Geniş kısımlar yan yana geliyor.
Sivri uçlar tepede açıkta kalıyor.
İster meyve sosu veya reçeli pastanın üzerinden dilimlerin arasındaki boşluklara denk gelecek şekilde dökünüz.
Yanardağ havası yaratmak için arzu ederseniz boşlukların içine nar taneleri serpebilirsiniz.
1-2 saat dinlendikten sonra dilimleyerek servis ediniz.

AFİYET OLSUN

0 Komentar untuk "YANARDAĞ PASTASI"

Back To Top