İÇİ PUDİNG DOLGULU KEK



  İÇİ PUDİNG DOLGULU KEK
Son günlerin en popüler tariflerinden biri...bir çok takipçim denediler ve beğenilerini paylaştılar...yapımı çok zevkli..hatta çocuklarınızla birlikte  oyukları açıp, pudingi doldurabilirsiniz...dilimler halinde kesildiğinde ise çok hoş bir görüntü ortaya çıkıyor...ben muzlu puding tercih ettim... diğer puding seçeneklerini  de tercih edebilirsiniz...

·         MALZEMELER:
·          3 adet yumurta
·          1 su bardağı şeker
·          1 su bardağı sıvı yağ
·          1 su bardağı süt
·          1 adet vanilya
·          1 kabartma tozu
·          2  yemek kaşığı  kakao
·          2,5 su bardağı  un
·          Kreması için:
·          1 paket muzlu puding
·          3,5 su bardağı süt
·          Üzeri için:
·          2 poşet sade krem şanti
·          2 su bardağı süt
·          YAPILIŞI:
·           Kek hamuru için:
·           Yumurtaları köpürünceye kadar çırpınız.
·           Şekeri ekleyip kabarıncaya kadar çırpmaya devam ediniz..
·           Sıvı yağ, süt ve kakaoyu ekleyip çırpınız..
·           Un,vanilya ve kabartma tozunu ilave edip karıştırınız.
·           Kek hamurunu hazırlayıp yağlanmış dikdörtgen borcama serip,harcı dökünüz.
·           175 derecede pişiriniz.
·           Kek pişerken pudingi pişiriniz ve soğumaya bırakınız.
·        Soğuyan kekin üzerinden sebze oyucu veya tatlı kaşığı vs.  ile oyuklar açınız.( Ben enine 5 boyuna 7 oyuk açtım).
·           Soğumuş pudingi oyukların içine bir  tatlı kaşığı veya krema torbası yardımı  ile doldurunuz.
·           Tatlının iyice soğumasını bekleyiniz.
·           Krem şanti ile sütü çırpıp  soğuyan tatlının üzerine sürünüz.
·           Oyukları açarken çıkardığınız kek parçalarını robotta ufalayıp tatlının üzerine serpiniz.
·          Buzdolabında  dinlendirdikten sonra  borcamın kısa  kenarından dilimleyerek servis yapınız.
·          AFİYET OLSUN














0 Komentar untuk " İÇİ PUDİNG DOLGULU KEK"

Back To Top