GÜL POĞAÇA




  KALP KALIPTA GÜL POĞAÇA
Bugün gül poğaçayı Sevgililer Günü' ne özel kalp kalıpta yaptım...Görüntü olarak  çok şık oldu...eşim çok beğendi :)




·         MALZEMELER:
·         1 paket yaş maya
·         1 su bardağı ılık süt
·         1 su bardağı ılık su
·         1 çorba kaşığı şeker
·         1 su bardağı sıvı yağ
·         1 çorba kaşığı tuz
·         aldığı kadar un ( 6- 6,5 su bardağı kadar)
·         ÜZERİ İÇİN:
·         yumurta sarısı
·         susam- çörek otu veya haşhaş tohumu
·         İÇ MALZEMESİ İÇİN:
·         Dilediğiniz bir iç malzeme
·         YAPILIŞI
·         Geniş bir kabın içinde maya, ılık süt, ılık suyu ekleyip maya eriyinceye kadar karıştırınız..
·         Sıvı yağı ekleyip güzelce karıştırınız..
·         Azar azar un,şeker ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurunuz.
·         Hamurun üzerini örterek ılık bir ortamda hamur iki katına çıkana kadar mayalanmaya bırakınız.


·         Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapınız.
·         Her bir bezeyi merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde hafif unlu zeminde  açınız.

·         Ortayı gelmeden  karşılıklı olarak pizza dilimi gibi 4'e kesiniz. (Artı şeklinde).


·         İç malzemeyi yeteri kadar ortaya koyunuz.


·         Sırayla karşılıklı uçları içe doğru kapatınız.

·         1. kenarı ortaya doğru alınız.


·         Karşısındaki ucu da diğer kenarı kucaklar gibi sarınız.

·         Diğer kenarları da karşıklıklı olarak sarınız.


·         Gül şekli ortaya çıktı.


·         Yağlanmış bir tepsiye veya benim kullandığım gibi kelepçeli kalp şeklindeki bir kalıba poğaçaları diziniz.


·         Benim kullandığım kalp kalıp gibi 2 adet çıktı.


·         Üzerlerine yumurta  sarısı, susam çörek otu veya haşhaş tohumu serpip, 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriniz.




AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "GÜL POĞAÇA "

Back To Top