ELMALI KEK









ELMALI KEK
Elmalı her tarif benim favorimdir....Bu tarz tarifler çay ve kahvenin yanına çok yakışıyor...Kek harcında süt ve yoğurdun yerine  "Su" kullanıyoruz...Su keki daha hafif yapıyor...Deneyiniz çok beğeneceğinize inanıyorum....








·         MALZEMELER:
·         3 adet yumurta
·         1 su bardağı toz şeker
·         1 su bardağı sıvı yağ
·         1 su bardağı su
·         1 çay kaşığı tarçın
·         1 çay bardağı dövülmüş fındık
·         1 paket vanilya
·         2 paket kabartma tozu
·         2,5 su bardağı un
·         Üzeri için:
·         4  adet orta boy elma ( Aynı boyda tercihen)
·         bir tutam toz şeker
·         bir tutam tarçın
·         YAPILIŞI:
·         Yumurtaları köpürünceye kadar çırpın.
·         Şekeri ekleyip kabarıncaya kadar çırpmaya devam edin.( Tatlı seviyorsanız 1,5 su bardağı şeker kullanınız).
·         Sıvı yağ, su ve tarçını ilave edip çırpın.
·         Un vanilya ve kabartma tozlarını da ekleyip çırpın. ( Un,vanilya ve kabartma tozunu karıştırarak eleyip harca ilave ederseniz  kekiniz daha başarılı olur).
·         Fındığı katıp karıştırın.
·         Yağlanmış bir tart kalıbına harcı dökün.
·         Elmaların kabuklarını soyun ve çok ince dilimler halinde doğrayın.
·         Elmaları kek harcının üzerine sık sık dizin.
·         Elmaların üzerine çok az toz şeker ve tarçın serpin.
·         180 derecelik fırında pişirin.
·         Kek iyice soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.
·         Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
·         AFİYET OLSUN




0 Komentar untuk "ELMALI KEK"

Back To Top