HİNDİ DOLMASI
Büyükçekmece Belediyesi Davet Yemekleri Eğitmeni sevgili Serpil Öner 'den leziz bir Hindi Dolması tarifi. Teşekkür ederiz; ellerinize sağlık ..
· MALZEMELER:
· 1 adet hindi (orta boy)
· Marina malzemesi:
· 1 çorba kaşığı elma sirkesi (Veya 1 fincan beyaz şarap).
· 3 çorba kaşığı bal
· 1 çay bardağı zeytinyağı
· 1 adet limon (ince rendelenmiş)
· 2 adet nar
· 1 tatlı kaşığı tane karabiber
· 150 gr tereyağı.
· İÇ MALZEMESİ:
· 3 çay bardağı zeytinyağı
· 2 adet soğan (minik küpler halinde doğranmış)
· 1 su bardağı kuş üzümü
· 2 çay bardağı su
· 1 su bardağı jülyen doğranmış kayısı
· 1 kg. kestane (közde pişmiş)
· 2 su bardağı badem (beyazlatılmış)
· YAPILIŞI:
· Hindi, limon rendesi 1 fincan beyaz şarap ya da 1 çorba kaşığı elma sirkesi,3 çorba kaşığı bal ve tane karabiberlerle birlikte önce düdüklü tencerede biraz pişirelim.
· Dağılmadan pişmesine ara vererek düdüklü tencereden çıkaralım. ( Şarap piştiğinde alkol uçuyor.)
· İç malzemenin yapılışı:
· 2 çay bardağı zeytinyağında soğanı yumuşayıncaya kadar soteleyelim.
· 2 çay bardağı su, kestane, kayısı, badem, tuz ve karabiberi ekleyerek 5 dakika pişirelim. Hindinin içini dolduralım, (ya da iç pilavla içini dolduralım.)
· HİNDİNİN ÜZERİ İÇİN:
· 2 çorba kaşığı
· 2 çorba kaşığı zeytinyağı
· birkaç damla limonsuyu
· tuz ve karabiber
· Tüm malzemeyi çırparak hindinin üzerine bolca sürelim ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim.
· 180 derece fırında nar gibi kızartalım.
· Süslemek için ayırdığımız nar taneleri, kayısılar ve bademlerle süsleyerek servis yapalım.
· İÇ PİLAV
· MALZEMELER:
· 3 su bardağı baldo pirinç
· 3-4 adet kuru soğan
· 1 çay bardağı dolmalık fıstık
· 1 çay bardağı kuş üzümü
· yarım demet maydanoz
· yarım demet dereotu
· yeterince tuz- karabiber-yenibahar-nane-tarçın
· 3 su bardağı sıcak su
· yeterince sıvı yağı
· YAPILIŞI
· Pirinçleri tuzlu ılık suda 15 dakika kadar bekletelim.
· İnce kıyım doğranmış soğanı ve fıstıkları sıvı yağda pembeleşene değin kavuralım.
· Pirinçleri ilave edelim ve tane tane olana kadar kavuralım.
· Üzüm ve baharatları ekleyelim.
· Sıcak suyu ekleyelim.önce yüksek ateşte birkaç dakika pişirelim daha sonra altını kısalım.
· Suyunu çekince ince kıyım doğranmış maydanoz ve dereotunu ilave edelim. ve pilavımızı demlenmeye bırakalım.
· NOT. Aynı yöntemle Tavuk Dolması yapabilirsiniz.
· NOT: Dilerseniz ciğeri kızartıp ekleyebilirsiniz.
0 Komentar untuk "HİNDİ DOLMASI"