KOKOŞ LOKUM
Yapımı çok kolay,tadı muhteşem,görüntüsü çok sevimli bir tatlı.Misafirlerinize özellikle kahvenin yanında ikram edebileceğiniz bir tarif.Deneyiniz beğeneceksiniz.
MALZEMELER:
1 litre süt
7 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
7 adet uzunca bardak
ÜZERİ İÇİN:
Bolca Hindistan cevizi
arzuya göre fındık, badem, antep fıstığı
YAPILIŞI:
Tenceremize, süt, un ve şekeri alalım. Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayalım. Muhallebi kıvamına gelince altını kısalım ve göz göz olana değin pişirelim.Ocağı kapatalım ve hemen yağı ekleyelim. Mikser yardımıyla muhallebimizde kabarcıklar oluşana değin çırpalım.LOKUM ŞEKLİNİ KOLAYCA VEREBİLMEK İÇİN, bardakları suyla ıslatalım.Ve sıcak muhallebimizi bardaklara paylaştıralım.
LOKUM ŞEKLİNİ KOLAYCA VEREBİLMEK İÇİN, bardakları suyla ıslatalım.Ve sıcak muhallebimizi bardaklara paylaştıralım. Soğuduktan sonra muhallebinin üzeri kabuk tutmaması için her bardağın üzerini streç filmle kapatalım. ve en az 3-4 saat buzdolabın normal rafında bekletelim.
Soğuyan muhallebinin rahat çıkması için bir bıçağı dikkatlice bardağın kenarlarından muhallebiyi ayırmaya çalışalım ve bardağı ters çevirerek muhallebiyi çıkaralım. Dilediğimiz büyüklükte dilimleyelim ve her dilimi Hindistan cevizine bulayalım. Arzu ederseniz her lokumun ortasına birer adet fındık,badem veya antep fıstığı batırabilirsiniz. İsterseniz her lokuma kürdan takabilirsiniz
AFİYET OLSUN
NOT:Arzu ederseniz damla sakızı kullanabilirsiniz
0 Komentar untuk "KOKOŞ LOKUM"