ETLİ KARIŞIK DOLMA ( 14 adet)
Benim tercihim her zaman zeytinyağlı dolmadan yana olsa da bu tarifte çok başarılı.
· MALZEMELER:
· 1 Su bardağı pirinç
· 300 gr. kıyma
· 1 adet kuru soğan
· Yarım demet maydanoz
· yarım demet dere otu
· 1 Çorba kaşığı salça
· 1 kahve fincan sıvı yağ
· Tuz, karabiber, kırmızı biber,kimyon
· Dolmalık biber
· Kırmızı biber
· kabak ( Ben Girit Kabağı kullandım.)
· patlıcan
· Not: Ben karışık dolma yaptım ama bu iç malzemeyle her dolma içi olarak kullanabilirsiniz.
· SOSU İÇİN:
· 1 küçük adet rende kuru soğan
· 1 tatlı kaşığı salça
· 1 tatlı kaşığı tereyağı
· YAPILIŞI:
· Bir kabın içine kıymayı ince kıyım doğranmış soğan,maydanoz ve dereotunu , yıkayıp süzülmüş pirinci, sıvı yağı ,salça ve baharatları alalım.
· Ve güzelce yoğurarak dolma içini hazırlayalım.
· Temizlenmiş biber, patlıcan,kabak,kırmızı biberin içlerini yeter kadar dolduralım.
· Üzerlerini dilim kesilmiş domatesle kapak yapalım.
· Yayvan bir tencereye tereyağını alıp eritelim ve rende soğanı hafif pembeleştirelim.
· Salçayı ekleyelim 1-2 kavurduktan sonra ocağın altını kapatalım.
· Dolmaları dik gelecek şekilde tencereye dizelim.
· Dolmaların yarısına gelecek şekilde sıcak su koyalım ve üzerlerine bir tabak kapatalım.
· Önce harlı ateşte daha sonra kısık ateşte dolmalarımızı pişirelim.
· Yanında sade veya sarımsaklı yoğurt eşliğinde sıcak servis yapalım.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "ETLİ KARIŞIK DOLMA"