PRATİK LAHMACUN BÖREĞİ
Lahmacunu kim sevmez ki ? Biz bayılıyoruz. Şöyle çıtır çıtır, hafif acı ve bol soğanlı olmalı :) Lahmacunu evdeki fırınlarda da yapıyoruz tabii ama taş fırında pişen lahmacun gibi olmuyor maalesef :( Ben bugün sizlerle yapımı oldukça basit, zaman almayan Lahmacun Böreğini paylaşıyorum. Orijinal lahmacundan biraz daha kalınca ama tadı aynı. Umarım sizlerde deneyip beğenirsiniz.
· MALZEMELER:
· 3 su bardağı un
· yarım paket ( 20 gr) yaş maya
· yeteri kadar ılık su ( 1 su bardağı kadar)
· 1 tatlı kaşığı tuz
· HARCI İÇİN:
· 200 gr kıyma
· 3 adet domates
· 2-3 adet yeşil sivri biber (Ben acı kullandım.)
· 1 adet iri oy kuru soğan
· çeyrek demet maydanoz
· 1-2 diş sarımsak
· 1 yemek kaşığı biber salçası
· 2 tatlı kaşığı sıvı yağ
· tuz- karabiber
· arzuya göre pul biber- isot
· YAPILIŞI:
· Yoğurma kabına unu alalım ve ortasını havuz gibi açalım.
· Havuzun içine ılık su ve mayayı koyup, maya eriyinceye kadar karıştıralım.
· Yavaş yavaş unu içeri doğru alalım.
· Tuzu ilave edelim.
· Ve yumuşak bir hamur yoğuralım.
· Hamurumuzun üzerini örterek ılık bir ortamda hamur 2 katına ulaşıncaya kadar mayalandıralım.
· Bu arada harcı hazırlayalım.
· Tüm sebzeleri minicik doğrayarak robotta çekelim.
· Kıyma, salça, sıvı yağ ve baharatları ekleyip karıştıralım.
· Mayalanan hamuru hafif unlu zeminde merdane yardımıyla kullanacağımız tepsi ölçüsünde açalım.
· Hamuru tepsiye serelim.
· Ben seramitok fırın tepsisi kullandığımdan tepsiyi yağlamadım. Diğer tepsileri yağlayınız
· Üzerine kıymalı harcı yayalım.
· Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.
· Dilimleyerek sıcak servis yapalım. AFİYETLER OLSUN
AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "PRATİK LAHMACUN BÖREĞİ"