TANDIR BÖREĞİ
Kıyır kıyır nefis bir tat
· MALZEMELER:
· Hamuru için:
· 2 su bardağı süt
· yarım paket yaş maya
· 1 yemek kaşığı sıvı yağ
· 1,5 tatlı kaşığı tuz
· alabildiği kadar un
· ARASI İÇİN:
· 250 gr tereyağı veya margarin
· yarım su bardağı tahin
· İÇ MALZEMESİ:
· 300 gr kıyma
· 2 adet kuru soğan
· 2 yemek kaşığı sıvı yağ
· tuz- karabiber- pul biber
· ÜZERİ İÇİN:
· 1 yumurta sarısı
· yemek kaşığı sıvı yağ
· bol susam
· YAPILIŞI:
· Hamur malzemelerini güzelce karıştıralım ve alabildiğince un ile kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım. Hamurumuzu ikiye bölelim.
· İlk bezeyi açabildiğimiz kadar ince açalım ve üzerine erimiş tereyağı ile tahini sürelim.
· Hamurun tam ortasına bir servis tabağı koyalım ve hamuru 8 eşit üçgene keselim ve her parçayı tabağa doğru kaldırarak katlayalım.
· Diğer hamura da aynı işlemi uygulayalım.
· Yağın donması için buzdolabının normal rafına kaldıralım.
· Bu arada iç malzemesini hazırlayalım
· Soğanları yemeklik doğrayalım ve az sıvı yağda pembeleştirelim
· Kıymayı ekleyelim ve kıyma suyunu çekene değin kavuralım,baharatları ekleyelim.
· Hamurumuz dolaptan çıkaralım.
· İlk hamurumu tepsimizin büyüklüğünde açalım ve yağlanmış tepsiye yerleştirelim.
· Üzerine kıymalı iç malzememizi serpelim.
· Diğer yufkayı da aynı tepsi büyüklüğünde açalım ve üzerlerine serelim
· Sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısı sürelim ve bolca susam serpelim
· Isınmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
· AFİYET OLSUN
· NOT: Hamuru hiç MAYALANDIRMIYORUZ, mayalanırsa katlar oluşmaz ve normal poğaça hamuru gibi olur.
· NOT: Maya kullanmak istemezseniz 1 paket kabartma tozu da kullanabilirsiniz
· NOT: Ben bu börekte en çok kıymalı harcı yakıştırdım ama dilediğiniz bir iç malzemeyi kullanabilirsiniz
0 Komentar untuk "TANDIR BÖREĞİ"