YUFKALI MAKARNA BÖREĞİ
Su böreği tadında ve görüntüsünde harika bir tarif oldu :) İç malzemeyi zenginleştirmek mümkün.Kıymalı bir iç malzeme veya ıspanaklı, pastırmalı bir iç malzeme ile de nefis oluyor. Eşim bir İtalyan' dan çok daha fazla makarna sevdiğinden mutfağımızda oldukça sık makarna pişiyor :)
· MALZEMELER:
· yarım paket ( 250 gr) makarna (Ben Fiyonk kullandım.)
· 2 adet yufka
· SOSU İÇİN:
· 2 adet yumurta
· 1 su bardağı süt
· yarım su bardağı sıvı yağ
· İÇ MALZEMESİ İÇİN.
· 1 kase beyaz peynir
· yarım demet maydanoz
· YAPILIŞI:
· Makarnaları tuzlu kaynar suda çok fazla yumuşamalarına izin vermeden haşlayalım ve suyunu süzelim.
· Bir kasede süt,sıvı yağ ve yumurtaları güzelce çırpalım.Ve makarna ile karıştıralım ( Bu sostan üzerine sürmek için 1 çay bardağı ayıralım.)
· Maydanozu ince kıyım doğrayıp, peynir ile karıştıralım.
· Ben Seramitok fırın tepsisi kullandığımdan YAĞLAMADAN , başka bir tepsi kullanacaksanız yağlayanız. (Kare büyük borcam ölçüsünde.) ilk yufkayı uç kısımları dışarıda kalacak şekilde tepsiye yayalım.
· Üzerine haşladığımız makarnanın yarısını dökelim ve eşit biçimde yayalım.
· İç malzemeyi makarnanın üstüne serpelim.
· Ve kalan diğer makarnayı iç malzemenin üzerine koyalım.
· 2. yufkayı makarnanın üzerine hafif pile yaparak tepsi ölçüsüne göre sığdıralım.
· Tepsinin dışında kalan yufkayı da düzgün bir biçimde önce yan kısımları tepsinin üzerine doğru katlayalım.
· Diğer kenarları da katlayarak üzerini tamamen kapatalım.
· Ayırdığımız sosu yufkanın üzerine sürelim.
· Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
· Sıcak servis yapalım. AFİYET OLSUN
AFİYETLER OLSUN
0 Komentar untuk "YUFKALI MAKARNA BÖREĞİ"