TEKLİ LAZ BÖREĞİ
Nefis mi nefis... Hiç tatlı sevmeyenlerin bile beğeneceklerine inandığım bir tarif.
· MALZEMELER:
· HAMURU İÇİN:
· 1 çay bardağı süt
· 1 çay bardağı sıvı yağ
· 1 çay bardağı su
· yarım çay bardağı erimiş tereyağı
· 1 adet yumurta
· alabildiğince un
· AÇMAK İÇİN: Buğday nişastası
· KREMASI İÇİN:
· 4 SU BARDAĞI SÜT
· 12 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
· 2 ÇORBA KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI
· 2 ÇORBA KAŞIĞI UN
· 2 ADET YUMURTA
· ÜZERİ İÇİN:
· Erimiş tereyağı ve pudra şekeri
· YAPILIŞI:
· Bir kabın içinde, süt, sıvı yağ, su, yumurta ve tereyağını karıştıralım.
· Azar azar unu ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
· Hamurumuzun üzerini örterek, yarım saat dinlendirelim.
· Bu esnada kremamızı yapalım.
· Bir tencereye, tüm krema malzemelerini koyarak, çırpma teliyle çırparak pürüzsüz bir krema yapalım. Koyulaşınca altını kapatalım.Ara sıra karıştırarak soğutalım.
· Hamurdan 50 adet küçük bezeler yapalım.
· Nişasta ve un karışımı ile çay fincanı tabağı büyüklüğünde açalım.
· 10 ' ar bezeyi üst üste koyup, tek yufka gibi oklavayla açabildiğimiz kadar açalım.
· Tüm bezeleri de aynı işlemden geçirelim.
· Yani 5 adet yufkamız olacak.
· Yufkaları 5 cm eninde şeritler keselim.
· Uç kısmına kremamızdan koyup, kenarları içe katlayalım ve muska şeklinde saralım.
· Yağlanmış. tepsiye dizelim.
· Her bir muskamızın üzerine yeteri kadar erimiş tereyağı döküp, 190 derecede hafif pembeleşene kadar pişirelim.
· Fırından çıkıp, soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpelim.
· NOT: Hamurları üst üste koyarken aralarına nişasta serpmiyoruz.
· NOT: Böreklerimizi sararken yanları içe katlamazsak kremalar dışarı çıkar.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "TEKLİ LAZ BÖREĞİ"