HAVUÇLU NİŞASTALI KURABİYE
İçi cezerye tadında... dışı kıyır kıyır bir kurabiye...Ben piştikten sonra üzerine yarısına meyve sosu yarısına pudra şekeri kullandım...İkisi de ayrı güzel oldular..
· MALZEMELER:
· 125 gr. oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
· 2 adet yumurta
· 1 çay bardağı pudra şekeri
· 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
· 1 su bardağı un
· 3 su bardağı nişasta
· İç harcı için:
· 2 adet orta boy havuç
· 1 çay bardağı toz şeker
· 1 tatlı kaşığı tarçın
· 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
· arzuya göre 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
· Üzeri için:
· meyve sosu veya pudra şekeri
· YAPILIŞI:
· İç harcı için;havuçları rendeleyip bir tencere veya tavaya alın. Üzerine şeker,tarçın ve hindistan cevizini ekleyip 5-6 dakika orta harlı ateşte havuçlar biraz yumuşayıncaya kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
· Soğuktan sonra arzu ederseniz cevizekleyebilirsiniz.
· Yoğurma kabına, yağı, pudra şekerini ve yumurtaları alıp güzelce karıştırın.
· Un, kabartma tozu ve nişastayı ilave edip ele yapışmayan bir hamur yoğurun.( Ben 3 su bardağı nişasta kullandım.Yumurtaların büyüklüğüne göre oran değişebilir.Nişastayı azar zar ekleyiniz).
· Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparın.
· Avucunuzun içinde bezeyi açıp yeteri kadar iç malzemeden koyun ve açık ucları ortada toplayıp kapatın.
· Yağlı kağıt serilmiş tepsiye kat yeri alta gelecek şekilde koyup aralıklı dizin.
· Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20 dakika kadar üzerleri beyaz renk olacak şekilde pişirin.
· Kurabiyeler soğuduktan sonra tepsiden alın.
· Arzu ederseniz üzerlerine meyve sosu veya pudra şekeri kullanabilirsiniz.
· ( Ben Pakmaya orman meyveli sos kullandım).
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "HAVUÇLU NİŞASTALI KURABİYE"