PAZILI BURMA BÖREK
Sevgili Oya Emerk Trabzon yöresine ait bu böreği denemiş ve Oyacuisine adlı sitesinde paylaşmış... Böreğin lezzetini bana anlata anlata bitiremedi...Denedim ve çok haklıymış nefis, çıtır çıtır bir börek oldu...
İç malzemesinde pazı, pirinç ve kuru üzüm kullanılıyor...Ben iç malzemesini görünce "Acaba ? " dedim ama birbirine bu kadar mı yakışırmış? Fırından çıktığı anda çıtır çıtır el açması tadında bir börek... Bu ölçülerden 8 adet börek elde ediyoruz....Daha fazla yapmak isterseniz ölçüleri aynı oranlarda arttırabilirsiniz....AFİYET OLSUN
Sevgili Oya Emerk Trabzon yöresine ait bu böreği denemiş ve Oyacuisine adlı sitesinde paylaşmış... Böreğin lezzetini bana anlata anlata bitiremedi...Denedim ve çok haklıymış nefis, çıtır çıtır bir börek oldu...
İç malzemesinde pazı, pirinç ve kuru üzüm kullanılıyor...Ben iç malzemesini görünce "Acaba ? " dedim ama birbirine bu kadar mı yakışırmış? Fırından çıktığı anda çıtır çıtır el açması tadında bir börek... Bu ölçülerden 8 adet börek elde ediyoruz....Daha fazla yapmak isterseniz ölçüleri aynı oranlarda arttırabilirsiniz....AFİYET OLSUN
· MALZEMELER:
· 2 adet yufka
· 2 demet pazı
· 1 adet büyük soğan
· 1 çay bardağı pirinç
· 3 çorba kaşığı kuru üzüm
· tuz
· karabiber
· 2 çay kaşığı toz muskat
· 50 gr eritilmiştereyağı
· 2 çorba kaşığı sıvı yağ
· 1/2 Türk kahve fincanı su
· 2 adet esmer küp şeker
· YAPILIŞI:
· Pazıları sirkeli suda güzelce yıkayın.
· Saplarını kesip, kaynar suya batırın ve hemen çıkarıp süzgece alın.
· Pazıyı elle sıkıp suyunu iyice süzün ve doğrayın.
· Kuru üzümleri sıcak suda şişinceye kadar bekletip süzün.
· Diğer bir yandan pirinçleri haşlayıp süzün.
· Tereyağını eritin ve içine yarım Türk kahvesi fincanı su ilave edip karıştırın.
· Bir tencereye sıvı yağı alın ve ince kıyım doğranmış soğanı kavurun.
· Soğanların hafif rengi değişince şekeri ekleyip karıştırın.
· Doğranmış pazıları,üzümü ilave edip kavurma işlemine devam edin.
· Haşlanmış pirinç muskat ( Yoksa kullanmayabilirsiniz),tuz ve karabiberi ekleyip 1-2 dakika kısık ateşte kavurduktan sonra soğumaya bırakın.
· 2 yufkayı üst üste koyun ve 4 eşit parçaya kesin.
· 8 adet üçgen parça elde ediyoruz.
· Her parçanın üzerine bolca tereyağlı sostan sürün ve geniş kısmına yeteri kadar iç malzemeden koyun.
· Yanları hafifçe iç malzemenin üzerine katlayın.
· Ve geniş kısmından rulo şeklinde sarın.
· Rulonun bir ucunu içe doğru kıvırın ve sarmal şekilde sarın.( Gül şeklinde)
· Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin.
· Kalan sosu böreklerin üzerine sürün.
· Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
· Fırından çıkar çıkmaz çıtır çıtır yemenizi öneririm.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "PAZILI BURMA BÖREK"