KARPUZLU LİMONATA
Soğuk soğuk yaz sıcaklarında harika oldu :)
Bazen dolapta bir kaç dilim karpuz kalıyor, bu şekilde değerlendirebilirsiniz...Bu tarifimi hazırlarken kendi damak tadımıza göre limon ve şekerini ayarladım...
· 2,5 su bardağıkarpuz püresi
· 1- 2 adet limon
· yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
· 2 litre soğuk su
· YAPILIŞI:
· Öncelikle kırmızı renkli, karpuz gibi bir karpuz seçerek işe başlayın.
· Çekirdekleri ayıklanmış karpuz dilimlerini robotta çekip püre haline getirin.
· Bir kabın içinde limonun aromasının çıkması için limon kabuğu rendesi ve şekeri iyice ovun
· Üzerine limon suyunu ilave edip karıştırın.
· Karpuz püresini ilave edip karıştırın.
· Bir kaç saat üzeri kapalı şekilde dolapta bekletin.( Tatların iyice birbirine geçmesi için).
· Dolaptan çıkardıktan sonra üzerine soğuk suyu ekleyip karıştırın.Temiz bir tülbent veya ince tel süzgeçten geçirip sürahiye süzün.
· Buz parçaları ve nane yapraklarıyla servis edebilirsiniz.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "KARPUZLU LİMONATA"